12 évig kell dolgozni egy pesti luxuslakásért

Az Egyesült Királyságban az átlagjövedelem négyszerese a magyarnak, ami sok honfitársunk számára teszi vonzóvá az angliai, londoni munkavállalást. Mindez azonban nem feltétlenül jelent könnyebb egzisztenciateremtést, legalábbis nem Londonban – írja a www.resourceinfo.hu.

Bővebben




Ki mehet öregségi nyugdíjba 2015-ben?

Az idei évben kizárólag az 1953. előtt születettek szerezhetnek jogosultságot öregségi nyugdíjra a nyugdíjkorhatár betöltés alapján, a születési évüknek megfelelően. Rajtuk kívül csak azok a nők mehetnek öregségi nyugdíjba, akik rendelkeznek a 40 év jogosultsági idővel – írja az adozona.hu.

Bővebben




Újabb áruházak zárhatnak be Magyarországon

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj drasztikus emelése és a vasárnapi zárva tartás érinti érzékenyen a láncokat.

Bővebben




A 12 ezres óradíjból 1500 forint jutott el a tanárokig

Miután hónapokig nem fizette ki a neki dolgozó nyelvtanárokat, utólag kierőszakolta a pénzük lecsökkentését az a nyelviskola, amelyet államilag választottak ki a képzési megaprojektre. A programot a Ring Nyelvstúdiónak közpénzből kifizették, a cég viszont egyszerűen közölte a jussukra váró oktatókkal, hogy az óradíjuk harmadát nem adja oda. Karácsony előtt, a végsőkig elkeseredve az oktatók belementek, hogy utólag átírják a szerződésüket, így az egész legális. A felelős Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal nem tesz semmit: simán végignézi, ahogy megrövidítik a tanárokat, és azt javasolja, hogy forduljanak bírósághoz. Közben a cég újra állami megbízásból dolgozik – tudta meg a HVG.

Bővebben




Mennyi szabadságunk lesz 2015-ben?

Rutin munkaügyi feladat az év elején a munkavállalót megillető éves fizetett szabadság mértékének megállapítása. Egyáltalán nem biztos azonban, hogy az év elején kiszámított mennyiség érvényes marad az egész évre, és nem a jogszabályok változására kell gondolnunk – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Egy munkahely kétmillió forintból jön létre

 Kétmillió forintjába kerül az adófizetőknek minden államilag támogatott munkahely - legalábbis ezt mutatja az az adatsor, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) bocsátott a HR Portál rendelkezésére. Az Orbán-kormány ugyanis 2010 óta 41 milliárdot költött munkahelyteremtő pályázatokra, amelyből 21700 új munkahely keletkezett. Szakértők szerint érdemes lenne inkább hitel formájában nyújtani a támogatást, az utókövetés pedig – amely jelenleg hiányzik – elengedhetetlen lenne.

Bővebben




A Magyar Rendvédelmi Kar elkészítette az életpályamodell-javaslatát

A Magyar Rendvédelmi Kar (MRK) működésének az elmúlt évben az volt a legfőbb eredménye, hogy benyújtotta a rendvédelmi életpályamodell egyes elemeire vonatkozó javaslatát a belügyminiszternek - tájékoztatta az MRK elnöke kedden az MTI-t.

Bővebben




Mindenképp a nép dönt a vasárnapi zárva tartásról

Megnehezíthetik a Demján Sándor vezette Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének dolgát, de a szervezet főtitkára szerint az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartásáról szóló népszavazást senki nem akadályozhatja meg. Az Összefogás nevű párt hasonló kezdeményezése miatt azonban csak késő tavasszal vagy a nyár elején nyújthatja be hitelesítésre a VOSZ a saját kérdéseit – írja a Népszabadság.

Bővebben




Palkovics: több diplomásra van szükség

A felsőoktatási államtitkár szerint több diplomásra van szükség, nem arra, hogy minél több, diplomát nem szerző hallgató legyen a felsőoktatási intézményekben.

Bővebben




Óránként az eddigi bér duplája illeti meg Németország területére lépő kamionsofőröket

Óránként az eddigi bér duplája, 2800 forint illeti meg azt a kamionsofőrt, aki Németország területére lép, még akkor is, ha magyar fuvarcégnél dolgozik. Az év elején bevezetett német törvény mégsem okozhat örömet a sofőröknek, mert a magyar munkahelyük nem bírja el a jóval magasabb fizetést. Egy munkavállaló így havonta akár 200 ezer forint költségnövekedést jelent a munkahelyének. Ezért a magyar fuvarcégek rá vannak kényszerítve, hogy ügyeskedjenek – és ők ügyeskednek – írja a HVG.

Bővebben