Startlaphoz Csatlakozz!

Több Spar-üzlet is lehúzhatja a redőnyt

Hamarosan bezárhatja több egységét a Spar, a hvg.hu-hoz eljutott információk szerint 9-12 boltra kerülhet lakat. Ennyit eddig négy év alatt csuktak be, most ehhez pár hét vagy hónap is elég lehet. Mindezt azonban nem vernék nagy dobra, inkább fű alatti megoldásban gondolkodnak. Az üzletlánc sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta értesülésünket, de jelezték, költséghatékonysági alapon valószínűleg zárnak be egységeket, igaz, nyitnak is párat.

Bővebben




A szakszervezeteknek kell egyeztetniük a munkaadó vállalkozások vezetőivel

A magyar kormány feladata a magyar fuvarozók érdekeinek védelme és ennek megfelelően fog eljárni, de először a szakszervezeteknek kell egyeztetniük a munkaadó vállalkozások vezetőivel - mondta Becsey Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésért felelős helyettes államtitkára szerdán az MTI kérdésére.

Bővebben




Idén többen kaphatnak céges törlesztési támogatást

  Az állami adósságmentő program, és a cafeteria-változások is ösztönözhetik az adómentes munkáltatói lakáshitel-törlesztési támogatás térhódítását – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben




Százmiliárdokat utalnak haza a külföldön dolgozó magyarok

Orbán Viktor vasárnap nyíltan kifejtette, hogy mit gondol a gazdasági menekültekről, főleg ha azok Magyarországot veszik célba. Azt a Magyarországot, amelynek vélhetően komoly segítséget jelenteken azok a 100 milliárdok, amelyeket a „gazdasági menekültként” külföldön dolgozó honfitársaink utalnak haza – olvasható az mfor.hu oldalán.

Bővebben




Az NGM szerint a családok és a nyugdíjasok az alacsony infláció nyertesei

 A kormány gazdaságpolitikája egyértelműen sikeres az infláció leszorításában, az alacsony infláció legfőbb nyertesei pedig a családok mellett leginkább a nyugdíjasok, hiszen a bérekkel együtt a nyugdíjak vásárlóértéke is nő - reagált a Nemzetgazdasági Minisztérium a legfrissebb inflációs adatokra szerdán.

Bővebben




A KDFSZ elfogadhatatlannak tartja a Tesco kommunikációját

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete elfogadhatatlannak tartja a Tesco kommunikációját, amiben a magyar kormányra hárítják át a boltbezárások felelősségét. A Tesco hétfőn jelentette be, hogy bezárja 13 boltját, ezért 500 munkavállalójának megszűnik február 4-étől a munkahelye – írja az Origo.

Bővebben




Indul az adóbevallási szezon

Hamarosan elkezdődik az adóbevallási szezon, a hatóság postázza a boritékokat, a munkáltatóknak pedig át kell adniuk január végéig az igazolásokat. Miután az adótörvény tavaly nem sokban változott, a bevallás sem lesz nagyon új. A megszokás pedig a bevallásoknál fontos – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Munkajogi gyorstalpaló: a műszak- és az éjszakai pótlék

A munkajog.hu összeszedte mindazt, amit fontos tudni a műszakpótlékról és az éjszakai pótlékról.

Bővebben




Elbocsátások, lázas kalkulálás az élelmiszerláncoknál

 Egy-két élelmiszerláncnál napok óta zajlik a teljes munkaidős alkalmazottak részmunkaidőssé minősítése, illetve a részmunkaidősek elbocsátása. A cégek lázasan próbálják értelmezni a jogszabályokat, amelyek egyik hatásaként háttérbe szorulhatnak a magyar termékek a multiknál – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Érdemes határozott idejű munkaszerződést kötni?

Egyszerűbb, praktikusabb és kevésbé kiszolgáltatott jogviszony – így foglalhatóak össze röviden a határozott idejű munkaviszony előnyei a munkáltató szemszögéből. De van néhány szempont, amely inkább a munkavállalónak kedvez. A Piac&Profit összefoglalta, mit takarnak ezek a gyakorlatban, hogy mérlegelhessünk.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector