Startlaphoz Csatlakozz!

„Etikai kódexet kell alkotniuk a magán- és alapítványi iskoláknak

Az állami pedagógus csúcsszerv sorvezetőjét követve kellene etikai kódexet alkotnia azoknak a magán- és alapítványi iskoláknak, amelyek nem is tartoznak annak hatálya alá, miközben az egyházi iskolák megint csak kivételt képeznek. Csakhogy a sorvezető, azaz a Nemzeti Pedagógus Kar etikai kódexe még el sem készült. De ha elkészül, akkor se biztos, hogy lesz bármi haszna vagy értelme. Újabb fejezet a magyar közoktatás legújabb kori abszurd történetében – írja a HVG.

Bővebben




Lufthansa: továbbra is sztrájkveszély

A pilóták nyugdíjáról legalább zajlanak tárgyalások, a diszkont kiszervezésről azonban nem egyezkedik a vezetés – tudta meg az iho.hu.

Bővebben




Ha állást keres, ezzel szinte biztos, hogy talál is

Az idei év fő fegyvere az álláskeresésben az lehet, ha személyes honlapot hoznak létre a munka után kajtatók. A személyes bemutatást így ugyanis egy új szintre lehet emelni – írja a HVG.

Bővebben




Bonyolultra sikerült a lakáshitel-cafeteria

A lakáshitel törlesztésében már a munkáltatók is segíthetik dolgozóikat. Az új cafeteria juttatás meglehetősen bonyolult, ezért érdemes tanácsadó cég vagy pénzintézet segítségét kérni. Így a munkáltató adminisztrációs terhe nagymértékben lecsökkenthető – írja az Origo.

Bővebben




Munkajogi jogutódlás

A Kúria döntése egy üzemanyagtöltő állomás üzemeltetése ügyében a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Újabb dolgozói körét építi le a Tesco

Áruházi dolgozók keresték meg a Magyar Nemzetet azzal, hogy a Tesco újabb leépítéseket jelentett be házon belül. Pénteken közölték, megszüntetik a lánc optikai szolgáltatásokat nyújtó csoportját. Ezzel március közepén arra a hat, hipermarketeken belül működtetett optikai árusítóhelyre is lakat kerül, amelyekben a Tesco alkalmazottai állnak a pult mögött.

Bővebben




Sokaknak lesz nagy pofon a nyugdíj

Kutatások szerint ahhoz, hogy valaki az aktív évei alatt megszokott életszínvonalat fenn tudja tartani nyugdíjas korában is, átlagosan havi 50 ezer forintot kell félretennie. A személyijövedelemadó-bevallások szerint 4,4 millió magánszemély szerez valamilyen jövedelmet évente, ebből négymillió a munkaviszonyban állók száma. Nekik illene valamennyit félretenniük, hogy mankót kapjanak majd a nyugdíj mellé. A több millió inaktívnak erre semmi esélye.

Bővebben




Így változott az Mt. januártól

A Munka törvénykönyvén (továbbiakban Mt.) minden esztendőben eszközöl kisebb-nagyobb változtatásokat a jogalkotó, ami idén sem volt másként. Nézzük át, milyen módosítások léptek életbe 2015. január első napjával! – olvasható a munkajog.hu-n.

Bővebben




Ilyen összegeket kapunk idén

 Ha kíváncsi arra, hogy mennyit kell idén adózni, milyen összegű ellátásban részesülhet munkanélküliség, vagy mekkora támogatás jár gyermekvállalás esetén, a legfontosabb adatokról az mfor készített összefoglalót.

Bővebben




Munkajogok és gyerekvállalás

Legalább 7 nap szabadság jár az apukának, ha gyermeke születik, félévig védelem jár a vezető beosztásúaknak és akár a gyermek 5 éves koráig is kérheti a munkavállaló a részmunkaidő foglalkoztatást. Mi változott még? A Piac&Profit összefoglalta a 2015. január 1-jével hatályos változásokat a Munka törvénykönyvében.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector