Az MNKSZ szerint a fogyasztás nem függ a vasárnapi nyitva tartástól

A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) szerint megalapozatlanok a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) keddi kijelentései a vasárnapi zárva tartás ügyében, és riogatás, hogy a költésvetési hiány növekedésével jár az intézkedés bevezetése.

Bővebben




Nullás béremelés a BKV-nál

Egyetlen fillérrel sem emelnék idén a béreket a BKV-nál. Bár a szakszervezetek óvatosak a Vitézy Dávid utáni új vezetéssel szemben, de a nullaszázalékos ajánlatot így is elfogadhatatlannak tartják. Először tárgyalnának, de ha nem marad más, akkor jöhet a sztrájj – írja a Népszabadság.

Bővebben




Így változik a tgyás 2015-ben

Előző cikkünkben a táppénz változásokat tekintettük át, jelen írásban pedig a csecsemőgondozási és a gyermekgondozási díj változásaival foglalkozunk - írja a munkajog.hu.

Bővebben




A lakáscélú támogatás és a SZÉP-kártya lehet a fő eleme a cafeteriának idén

A vissza nem térítendő lakáscélú hiteltámogatás és a SZÉP-kártya lehetnek az idei év meghatározó cafeteria-elemei, az OTP Bank kutatása szerint minden harmadik magyar munkavállalót érinthet a lakáscélú támogatás - mondta Kovács Antal, a pénzintézet vezérigazgató-helyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Bővebben




Elemzők szerint lassult novemberben a bérnövekedés üteme

Lassult a bruttó átlagbérek növekedése novemberben az előző év azonos időszakához képest, de a rendszeres bruttó kereseteket tekintve maradt a kedvező trend az MTI által megkérdezett elemzők szerint. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a szerdán közölt legfrissebb statisztikai adatokat kommentálva kiemelte, hogy huszonhárom hónapja folyamatos a reálbérek emelkedése.

Bővebben




Jogszerűen foglalkoztatni nem egyszerű feladat

Jogszerűen foglalkoztatni nem egyszerű feladat, és gyakran a legjobb szándékunk ellenére sem biztos, hogy helyesen járunk el. Ezért fontos, hogy ne csak a jogszabályi előírásokkal legyünk tisztában, hanem a gyakorlattal is. és Mit ellenőrizhet pontosan a munkaügyi ellenőr és meddig terjed a hatásköre? – olvasható a Piac&Profit.

Bővebben




Lélegeztetőgépen a munkaerőpiac

 A kormány az elmúlt hónapokban a statisztikai adatokra hivatkozva kampányt kezdett a munkanélküliség csökkenése és a foglalkoztatás jelentős növekedése miatt. A Policy Agenda megvizsgálta, hogy Magyarország tényleg jobban teljesít-e ebben a tekintetben. A helyzet szerintünk veszélyes, mert a foglalkoztatással kapcsolatos intézkedések és a kommunikáció csak elfedik a válság tüneteit, és nem kezelik azokat.

Bővebben




Minden harmadik magyar munkavállalót érinthet ez az újítás

 Idén megváltoztak a cafeteria szolgáltatások adóterhei, ez nagyban befolyásolhatja, ki milyen béren kívüli juttatást igényelne. Az előzetes várakozások szerint nagy népszerűségnek örvend majd az adómentes lakáshitel támogatás, akár 500-550 ezer lakáshitelest érinthet majd a jövőben. Emellett növekvő népszerűségnek örvend a SZÉP kártya, valószínűleg idén is több milliárd forintot költünk ezzel el – írja a Pénzcentrum.

Bővebben




Nettó 154 ezret keres az átlagos magyar dolgozó

Tavaly január-novemberben 2,7 százalékkal nőttek a bruttó átlagkeresetek és a családi kedvezmény nélkül számított nettó keresetek is az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Bővebben




Az idén is lehet pályázni a betöltetlen háziorvosi állásokra

Bár tavaly csaknem negyvennel csökkent a tartósan betöltetlen háziorvosi állások száma, még így is több mint 200 ilyen praxis van - írja a Napi Gazdaság szerdai számában.

Bővebben