Startlaphoz Csatlakozz!

Pánikba kergetik a magyar fuvarozókat

Fejvesztve kapkodnak a Németországba szállító magyar fuvarozók. Január elsejétől egy új német törvény értelmében óránként 8,5 eurós (mintegy 2800 forintos) minimálbért kell fizetni a sofőrnek a németországi munkavégzés idejére. Akkor is, ha valaki átmegy Németországon, illetve ha csak fel- vagy lerakodik a német célállomáson – írja a Népszabadság.

Bővebben




A fuvarozók kérik, Orbán tiltakozzon Merkelnél

A magyar fuvarozók levélben fordultak a Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánoshoz, hogy tiltakozzanak az őket hátrányosan érintő új német szabályozás ellen, mely szerint minden Németországban dolgozó munkavállaló után a német minimálbért kell kifizetni. A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete szerint a német rendelkezés versenykorlátozó és ellentétes az uniós joggal is. A fuvarozók Orbán Viktor kormányfőt pedig arra kérik, a februári Merkel-látogatás apropóján fejezze ki tiltakozását a jelenlegi szabályozás ellenében – tudta meg a HVG.

Bővebben




Finomhangolják a nyugdíjszabályokat

 Az idei évet érintően nagyobb változások a nyugdíjtörvényben várhatóan nem lesznek. A már korábban bevezetett változásokat viszik csak tovább, illetve egy-egy finomítás várható – írja a Piac&Profit.

Bővebben




391 ezer álláskereső, 144,2 ezer betöltetlen állás

A múlt év végén 391 ezer álláskereső szerepelt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában, decemberben pedig összesen 144,2 ezer állást volt betöltetlen.

Bővebben




Törvényjavaslat készül a magánnyugdíjak megmentéséért

 Önkéntes magánnyugdíjpénztárakban látnák legszívesebben nyugdíj-megtakarításukat a 60 ezren a magánnyugdíjukért Facebook-csoport tagjai. Ezért felkérik a pénztárak vezetőit, hogy dolgozzanak ki egy törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi a pénzek átcsoportosítását. Ezt küldik majd el a parlamenti pártok vezetőinek – tudta meg az Origo.

Bővebben




Kivonul a bauMax, az eladók semmi sem tudtak

Győrben és Sopronban is bezár áprilisig a Baumax. A szakszervezet is megdöbbent, és felháborítónak tartja az áruház lépését – írja a kisalfold.hu.

Bővebben




Több hiányosságot is talált a magyar munkajogban az Európa Tanács

Az Európa Tanács tagállamai közül 41 ország munkajogi szabályozását tekintette át az Európa Tanács intézményi családjába tartozó Szociális Jogok Európai Bizottsága, amely csütörtökön közzétett jelentésében minden országban, a többi között Magyarországon is talált hiányosságokat.

Bővebben




A gazdaság lakmuszpapírja a diákmunka

 – A gazdaság lakmuszpapírja a diákmunka – véli Fiák István, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének (DiákÉSZ) elnöke a Metropolban. Válság idején ezen a téren csökkentik költségeiket először a cégek, felívelő szakaszban pedig a tanulók segítségével igyekeznek növelni a teljesítményüket.

Bővebben




Több munkáltatóval fennálló munkaviszony: ki fizeti a bért?

 A több munkáltatóval fennálló munkaviszonyban a munkavállaló több munkáltatóval köti meg a munkaszerződését. A munkáltatói pozíció többszöröződése számos kérdést felvet, amelyekre a szabályozásból nem mindig könnyű válaszolni. Például, melyik munkáltató fizeti a munkabért egy ilyen szerződés alapján? – a kérdésre a munkajog.hu szakértője keresi a választ.
 

Bővebben




Gondolatok a vasárnapi munkavégzés tilalmáról

A kiskereskedelmi szektorban a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény 2015. március 15-i hatályba lépésével módosítja az Mt. vasárnapi munkavégzésre vonatkozó szabályait – írja a munkajog.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector