Startlaphoz Csatlakozz!

Az NVI elnöke elutasította Gaskó István és Demján Sándor népszavazási kérdéseit

Elutasította, és nem terjeszti a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elé a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke Gaskó Istvánnak és Demján Sándornak a vasárnapi pihenőnappal kapcsolatos országos népszavazási kérdéseinek aláírásgyűjtő íveit, mivel az Összefogás Párt elnöke már benyújtott egy azonos tárgyú kérdést, és abban még nem született jogerős döntés.

Bővebben




Közép-európaiak kedélyeit borzolja a német minimálbér

Az Európai Bizottság csütörtökön közvetve megerősítette, hogy párbeszédet kezdett a német kormánnyal arról a törvényről, ami az ország területén tevékenységet végző más tagállambeli közúti teherfuvarozó cégeket is a helyi minimálbér megfizetésére kötelezi – írja a bruxinfo.hu.

Bővebben




PSZ: jogszabályi szinten igen, a gyakorlatban nem mindig valósult meg a sztrájkbizottsági megállapodás

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint a kormány - ígéretéhez híven – jogszabályban rögzítette a szakszervezetek elvárásait a sztrájkbizottsági megállapodás alapján, a gyakorlatban azonban ez nem mindig valósult meg.

Bővebben




Padlóra küldi a kéményseprő szakmát a kormány

Az állam novembertől magához vonja és egyúttal ingyenessé teszi a kéményseprést. Szakembere ugyan még nincs a feladathoz, de talán átképzett közmunkásokra rá lehet bízni a szén-monoxid-mérgezési veszélyek felkutatását. Az újabb átgondolatlan központosítás ellehetetleníti a szakmát és milliárdos pénzkidobással jár – írja a Népszabadság.

Bővebben




Balog Zoltán pedagógus szakszervezetekkel tárgyalt

A két évvel ezelőtt kötött sztrájkbizottsági megállapodást tekintette át többek között Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Czunyiné Bertalan Judit, köznevelésért felelős államtitkár csütörtökön, a fővárosban  a Pedagógusok Szakszervezetének, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezetének és az Oktatási Vezetők Szakszervezetének képviselőivel folytatott tárgyalásán.

Bővebben




Egyre gyorsabban csökken a kínai munkaerő-állomány

Tovább csökkent a kínai munkaerő-állomány 2014-ben, a trend a jövőben folytatódik és gyorsul, csökkentve ezzel a kelet-ázsiai ország versenyképességét.

Bővebben




Nem engedte be a Bridgestone a gyárába a szakszervezeti vezetőt

Világméretű szolidaritási mozgalmat indít a kormány egyik stratégiai partnerénél, a japán Bridgestone-nál dolgozókért a vegyipari szakszervezet, mert a cégnél akadályozzák a törvényes szakszervezeti munkát. A VDSZ a 25 millió tagot tömörítő IndustriAll Global Uniontól kér széleskörű támogatást.

Bővebben




Utazási költségtérítés

Munkavállaló lakóhelye vidéken a munkavégzés helyétől eltérő közigazgatási területen van.  Munkavállaló személygépkocsival jár a munkavégzés helyére, bár vonat is közlekedik rendszeresen ezen az útvonalon. Kérdésem, hogy személygépkocsival történő munkába járáshoz kötelező-e adni hozzájárulást, ha igen milyen összeget, vagy ha a lakóhely és a munkahely között van tömegközlekedés, akkor kizárólag a tömegközlekedéssel felmerülő költségtérítés adható-e. Van e választási joga a munkáltatónak, hogy a munkába-járáshoz a tömegközlekedés, vagy a gépkocsival járás költségeihez járul-e hozzá? – tette fel egy olvasó kérdéseit a munkajog.hu szakértőjének.

Bővebben




A katasztrófavédelemhez kerülne a kéményseprés egy tervezet szerint

Az önkormányzatoktól a katasztrófavédelem venné át novembertől a kéményseprési közszolgáltatást egy a kormány honlapján szerdán megjelent törvénytervezet szerint.

Bővebben




Ha nem muszáj, nem megyünk a kollégákkal szórakozni

 Nem igazán szeretünk a kollégákkal szórakozni, a magyarok tizede jár csak el rendszeresen bulizni munkatársaival. Legszívesebben együtt alkoholizálunk, nem népszerű viszont az irodai bogrács és a sütizés – írja a Privátbankár.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector