Startlaphoz Csatlakozz!

Andor László: Gazdaság és vándorlás

Hogy a migrációval kapcsolatos vitákból gyakran hiányzik a ráció, azt megszoktuk. A párizsi terrorcselekmények óta azonban – legalább is Magyarországon – az egyik fő vitatéma az lett, hogy van-e kapcsolat a bevándorlás és a terrorizmus között. Még messzebb menve: van-e egyáltalán haszna a bevándorlásnak, szükséges-e ez Európában, hogyha – feltételezhetően – ilyen kockázatok származnak belőle – olvasható Andor László, az Európai Bizottság korábbi tagjának írása a Világgazdaság oldalán.

Bővebben
Időhiány miatt is kevesebb a női felsővezető

A középvezetők között már viszonylag sok a nő, de a felsővezetőknél továbbra is ritkább - mondta az InfoRádióban Sámson Dorottya. A profession.hu karriertanácsadója hozzátette: a gyermekvállalás, a család miatt kevesebben vállalkoznak felsővezetői szerepre.

Bővebben
Most már a kormány is mindenkinek érettségit adna

Az MTA szakértői „Az érettségi védelmében” címmel ízekre szedték a kormány új szakképzési terveit. Érveikkel szembesítettük a két érintett minisztériumot. Az NGM egy-két részpontban lát csak igazságot, viszont azt állítja, a szakképzés átalakításával nem lenne kevesebb érettségizett fiatal, sőt a szakiskolásokat is hozzásegítenék az érettségihez – írja a vs.hu.

Bővebben
Svajda József: A félelem hatalmas a munkahelyeken

   Több esetben is sértőnek találta a magyar munka törvénykönyvét a Szociális Jogok Európai Bizottsága. Szabályellenes többek között a készenlétre és az ügyeletre vonatkozó szabályozás, a kollektív szerződések alacsony száma és a szabadságolások kérdése. S habár a munkaügyi perek száma nem csökkent az elmúlt években, mégis kevés munkavállaló fordul jogorvoslatért, ha munkahelyén méltánytalanság éri.

Bővebben
Vágnak, faragnak az egészségügyben: akár 10 ezer ember is mehet

Mintegy nyolc-tíz ezer ember elbocsátásával számol a kormányzat a kórházi kapacitások újraosztásának eredményeként – értesült a Népszabadság. Bár várhatóan ahhoz kínosan ragaszkodni fognak, hogy kórházat egészében ne zárjanak be, a karcsúsítás részlegek, telephelyek, osztályok megszűnésével járhat. Az elbocsátás egyaránt érinthet műszakiakat, adminisztratív dolgozókat, ápolókat és orvosokat is.

Bővebben
Az elérhető munkaerő képzettsége nem találkozik a munkáltató elvárásaival

Súlyos szakemberhiánnyal küzdenek Európa országai - köztük hazánk is -, az elérhető munkaerő képzettsége nem találkozik a munkáltató elvárásaival – olvashatóak a profession.hu oldalán a „The Perfect Talent Storm” beszámoló alapján tett megálapítások.

Bővebben
Baumax: a dolgozók már sejtették, nagy a baj

   Újabb részleteket tudott meg a Pénzcentrum a Baumax barkácsáruházlánc boltbezárásairól. Információink szerint a dolgozókkal e-mailben közölte a menedzsment, hogy kivonul a cég Magyarországról.

Bővebben
Öt munka, amit elvesznek tőlünk a robotok

Több olyan terület is van, amelynek dolgozóit akár rövid időn belül felválthatják a robotok – olvasható a pcworld.hu oldalán.

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector