Nem automatikusan jár a nyugdíjbiztosítás utáni adókedvezmény

Múlt év elejétől újra jár az üzleti biztosító társaságokkal kötött nyugdíjbiztosítások után az adókedvezmény, de a szerződők ezt nem automatikusan kapják, hanem a biztosító igazolása alapján, a személyi jövedelemadó bevallásukban igényelhetik vissza - hívja fel az érintettek figyelmét az Union Biztosító.

Bővebben




Kölcsönzés vagy közvetítés?

A munkaerő-kölcsönzés és a munkaközvetítés egyaránt népszerű szolgáltatások a piacon. Két teljesen eltérő intézményről van szó, amelyekre más szabályok vonatkoznak, a gyakorlatban mégis sokszor szinonimaként használják e két fogalmat. Tekintsük át, miben más a munkaközvetítés, mint a kölcsönzés! – írja dr. Kártyás Gábor munkajogász a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Megmenti alkalmazottainak többségét a Tesco

Nagyobbrészt más áruházaiban foglalkoztatja tovább bezárásra váró tucatnyi egysége dolgozóit a Tesco. A távozók végkielégítéséről ugyanakkor még tárgyal a vállalat a szakszervezetekkel, de hamarosan megszülethet az egyezség – írja a Népszabadság.

Bővebben




A legtöbb korábbi közfoglalkoztatott újra visszakerült a programba

A közfoglalkoztatottak száma 2014-ben már 150 ezernél is magasabb volt. Bár a program deklarált célja őket a nyílt munkaerőpiacra vezetni, a közfoglalkoztatottak egyre csökkenő hányada, a 2013 őszén kezdők kevesebb mint 10 százaléka volt munkaviszonyban fél évvel közfoglalkoztatotti munkájuk végezte után. A legtöbb korábbi közfoglalkoztatott újra visszakerült a programba, azt sugallva, hogy az ott dolgozók jelentős része hosszú távon bezáródik a közfoglalkoztatásba – olvasható blog.defacto.io oldalán.

Bővebben




Jönnek az új magyar munkahelyek?

Immár tizennyolcadik hónapja bővül a beszerzési menedzser index (bmi), melynek szezonálisan kiigazított januári értéke 54,2 pont volt – közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT). A foglalkoztatottsági index 1995 óta a legmagasabb januári értékén áll.

Bővebben




A munkaidőn túl is be kell tartani a munkahelyi szabályok egy részét

Fegyelmi büntetést kockáztat, de súlyos esetben még az állását is elveszítheti az a munkavállaló, aki munkaidőn kívüli viselkedésével a munkáltató jó hírnevét vagy gazdasági érdekeit veszélyezteti – írja a Piac&Profit.

Bővebben




A közszférában csak néhány foglalkoztatási csoportban lesz béremelés

 Az olaj világpiaci árának elsősorban politikai okokból történő zuhanása következtében javulnak a külkereskedelmi cserearányok, így a korábban gondoltnál is alacsonyabb infláció és ezzel nagyobb fogyasztás, kedvezőbb külső egyensúly várható 2015-ben - állapította meg legfrissebb havi előrejelzésében a GKI Gazdaságkutató Zrt.

Bővebben




A családi kedvezményeket ismertető kiadványokat jelentetett meg az Emmi

A családi kedvezményeket ismertető kiadványokat jelentetett meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A tájékoztatókat Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár mutatta be a Papp László Budapest Sportarénában rendezett esküvői kiállításon tartott szombati sajtótájékoztatóján.

Bővebben




Új bevándorlási rendszert javasolnak a német szociáldemokraták

Németországban a munkaerőpiac igényeihez igazodó bevándorlási rendszert kell kidolgozni a  szociáldemokrata párt (SPD) szerint.

Bővebben




Jogkorlátozások jöhetnek a rendvédelemben

Tiltakoznak a szakszervezetek az úgynevezett szolgálati törvény módosítása miatt. A február 4-ig véleményezhető – a kormány által még nem tárgyalt - javaslat kapcsán elsőként a rendőri, a belügyi, illetve tűzoltósági érdekképviseletek fejtették ki aggályaikat. Elsősorban a szabad mozgás és a tartózkodási hely szabad megválasztását korlátozó változtatásokat sérelmezik, de a véleménynyilvánítás szabadságának megnyirbálását sem fogadják el – írja a Népszava.

Bővebben