Startlaphoz Csatlakozz!

Diploma mindenáron?

-Mi mond a bölcsész hallgató a végzett bölcsésznek?  -Két hamburgert kérek. Így szól a nem kevés realitással bíró vicc, amin persze nem mindenki nevet jóízűen. Elgondolkozni viszont érdemes azon, mit tanuljon ma egy fiatal, hogy szinte biztosan el tudjon helyezkedni, karriert tudjon építeni. Vannak-e egyáltalán ilyen szakmák? Elég- e egy munkaerő-piaci helyzetelemzés a boldoguláshoz, vagy ennél több kell egy szép ívű karrierhez?

Bővebben
Megállíthatatlanul csökken a magyar cégek száma

A működő társas vállalkozások száma 2014. január 1-je és 2015. január 1-je között több mint 2,5 százalékkal csökkent - áll a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzésében, melyet a Világgazdaság ismertetett.

Bővebben
A GYED szabályainak változása

Bővült a gyermekgondozási díjra (GYED) jogosultak köre, és másként kell kiszámolni a GYED naptári napi alapját és a díj összegét is. A munkajog.hu cikkében újabb példákkal szemléltetik a változásokat.

Bővebben
Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke

„Vissza kell állítani a klasszikus szakszervezeti modellt, amelynek alapja a hit, a bizalom és a szolidaritás. Hogy a dolgozó végre elhihesse, állnak mögötte, olyanok, akikben bízhat és tudja: amit ő megtesz másokért, azt önmagáért is teszi, és, hogy ezt társai is megtennék érte. Az új konföderáció az utolsó esély arra, hogy a politikailag igen csak zavaros ideológiákkal terhelt viszonyok között is megmutassuk: a szakszervezet az a bázis, amely a munkavállalói érdekek képviseletét hivatott ellátni minden körülmények között. Ha nincs meg ez az ideológiai alap, amelyre építkezni lehet, nehéz hatékony érdekvédelmi munkát végezni. Nem hiszek a pénzen vásárolt szolidaritásban, amely csak rövid életű érdekszövetségeket képes létrehozni. Abban hiszek, hogy egy valódi érdekvédelmi tömörülést tudunk felépíteni a három konföderáció egyesüléséből született Magyar Szakszervezeti Szövetségben. A rendszerváltozás után először adódik lehetőség arra, hogy megmutassuk: a különböző szakmai és szakszervezeti kultúrák egyesítése, az egymás érdekeiért való kiállás erősítik a mozgalmat. Erre nagy szükség van azért, hogy visszaszerezzük a szakszervezet mára megkopott presztízsét, elvesztett társadalmi beágyazottságát” – mondta a Szakszervezetek.hu-nak Kordás László, a Közmunkás Szakszervezet főtitkára, a Magyar Szakszervezeti Szövetség egyik elnökjelöltje.

Bővebben
Lázadnak a szakszervezetek az MTVA-s elbocsátások ellen

A szakszervezetek kifogásolják, hogy az elbocsátásokkal párhuzamosan folyamatosan új dolgozókat vesz fel a közmédia, miközben a kirúgottak csaknem fele védett munkavállaló. A szakszervezetek szerint a 177 dolgozó leépítésével az MTVA – korábbi állításával szemben – nem spórol. Az MTVA sajnálja, hogy a szakszervezetek nem csatlakoztak a megállapodásához. Mint írták, az elbocsátott védett munkavállalókról külön juttatásokkal gondoskodtak. Nem írják alá az elbocsátásokról szóló megállapodást a közmédia szakszervezetei – közölte kedden a Közmédia Rádiós Szakszervezet.

Bővebben
Az átláthatóság jegyében épít le dolgozókat az MFB

Az év első hónapjában megindult a Magyar Vállalkozásfinanszírozási (MV) Zrt. beolvasztása a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-be, a bankcsoporton belüli integrációnak köszönhetően csökken az MFB Zrt. munkavállalói létszáma. A hatékonyabb, átláthatóbb, olcsóbb szervezet felállításával  éves szinten kétmilliárd forint megtakarítás elérését célozta meg a bank - közölte az MFB.

Bővebben
Megállapodott a Tesco a szakszervezetekkel

Lezárultak az egyeztetések a Tesco és a dolgozóit képviselő szakszervezetek között a boltbezárások által érintett munkatársak jövőbeni lehetőségeiről. A Tesco eredeti szándékával összhangban az érintett kollégák túlnyomó többségének új pozíciót kínál. Az érintett 566 kolléga közül 350 fő kap a következő napokban ajánlatot – tudta meg a Világgazdaság.

Bővebben
Közmédia Rádiós Szakszervezet: Nem írják alá az elbocsátásokról szóló megállapodást a közmédia szakszervezetei

Az MTVA szakszervezetei nem értenek egyet az elbocsátásokkal. Indokaik: az elbocsátásokkal párhuzamosan jelenleg is új dolgozókat vesz fel a közmédia. A munkáltatóval folytatott tárgyalásokon kiderült, hogy a 177 dolgozó leépítésével az MTVA - korábbi állítása ellenére - nem spórol, sőt, az új dolgozók felvételével kiadásai vélhetően tovább nőnek. Az elbocsátandók majd fele valamilyen módon védett munkavállaló: nyugdíj előtt álló, gyermekét egyedül nevelő, stb.

Bővebben
Törölték a színlelt munkaviszonyt

Ha a szándék nem munkaviszony létesítésére, hanem kedvezőbb társadalombiztosítási helyzet biztosítására irányul, akkor a szerződés semmis - derül ki a Kúria ítéletéből, melyet a munkajog.hu ismertetett.

Bővebben
Jobban figyel a NAV, ha részvényt kap a dolgozó

Egy vállalkozás hosszú távon akkor versenyképes, ha elkötelezett, motivált és lojális munkavállalói körrel rendelkezik. A munkavállalói pénzügyi részvételi programok lehetőséget adnak a munkáltatónak ennek támogatására. Erre most a NAV is ügyel – írja a piacesprofit.hu.

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector