Végkielégítés dolgozói felmondáskor

Mikor jogszerű a dolgozó azonnali hatályú felmondása, és ez hogyan bizonyítható a végkielégítés érdekében? Olvasói kérdésére dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász, az adozona.hu szakértője válaszolt.

Bővebben




Leépítések a magyar Disney-nél

Decemberben a fejlesztőket küldték el, most pedig a producereknek és a dizájnereknek mondtak fel a Walt Disney budapesti irodájában – tudta meg az uzletresz.hu.

Bővebben




Munkahelyi stressz: motivál vagy hátráltat?

Egy friss felmérés kimutatta, túlnyomó többségünk szokott stresszes helyzettel szembesülni a munkahelyén, ez azonban a dolgozók több mint felére motiválóan hat. Jó hír, hogy a dolgozók találnak módot a stressz célzott levezetésre. Mi miatt szoktunk leginkább stresszelni? Most kiderül a Privátbankár cikkéből.

Bővebben




Miért keres többet egy osztrák, mint egy magyar?

Az utóbbi hetekben több olyan írást is olvastam, ami arra tesz kísérletet, hogy megmagyarázza, miért keresünk rosszabbul, mint a nyugati országok munkavállalói. Ezen felbuzdulva (néhány általános megállapítás után) leginkább azt próbálom leírni, hogy mi az, amiért nem érezzük „igazságosnak” a jövedelmünket – olvasható a portfolio.hu oldalán.

Bővebben




Nyugdíj a nők 40 alapján: van-e mindig kereseti korlát?

 Olvasónk a nyugdíjba menetelét fontolgatja, a nők kedvezményes nyugdíjazása alapján. Dolgozna továbbra is. Vonatkozik-e rá a kereseti korlát? Winkler Róbert, az adozona.hu nyugdíjszakértője válaszolt.

Bővebben




Elbocsátás és fizetésemelés a BKV-nál

Átlagosan 330 ezer forinttal emelkedett a BKV-nál dolgozó menedzserek havi bruttó fizetése az elmúlt négy évben, miközben a költségcsökkentés miatt 2300 embert bocsátottak el a cégtől. De nem a vezetők közül, a menedzsment létszáma ugyanis nőtt ezen idő alatt – tudta meg a Népszabadság.

Bővebben