Startlaphoz Csatlakozz!

Mégsem mehetnek Mohácsra a pécsi húsüzem dolgozói?

Évek óta bizonytalanságban él a pécsi húsüzem több mint négyszáz dolgozója. A szakszervezeti vezető szerint két okból sincsenek irigylésre méltó helyzetben: egyrészt az elmúlt időszakban többük számára csak a munka lett több, a fizetés nem, de a beígért jövőbeli mohácsi munkalehetőség is bizonytalanná vált. Annyi viszont bizonyosnak tűnik, legkésőbb 2016 nyarán a pécsi üzem bezárja a kapuit – írja a pecsiujsag.hu.

Bővebben




Nevelőszülőket érintő áltozás a nyugdíjszabályokban

Nem állhatnak biztosítási jogviszonyban a nevelőszülők sem azon a napon, amikortól kezdődően megállapítják részükre az öregségi nyugdíjat. Fontos változás ugyanakkor, hogy nem kell megváltoztatni a nevelőszülőknél elhelyezett gyermekek gondozási helyét amiatt, hogy szünetel a nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony – írja az adozona.hu.

Bővebben




Elképzelhető a szakorvosi minimálbér kiterjesztése

Minderről Bélteczki János tájékoztatta a Weborvost, a Magyar Orvosok Szövetségének elnöke ugyanis részt vett azon a szakmai egyeztetésen, amelyet az egészségügyi államtitkár,Zombor Gábor tartott.

Bővebben




Ötnapos Volán-sztrájk lehet a Dél-Dunántúlon

Kedden nem történt előrelépés a Volán-társaságokat képviselő munkáltatói szövetség (KKVSZ) és a szakszervezetek között, így ötnapos közlekedési sztrájk várható a dél-dunántúli régióban – írja közleményében a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ).

Bővebben




Ombudsman: szabályozza törvény a szolgálatban lévő rendőrök mobiltelefon-használatát!

Az ombudsman szerint a szolgálatban lévő rendőrök magántelefonjának használatát tiltó miniszteri rendelet helyett a kérdést törvényben kell szabályozni, ugyanakkor álláspontja szerint a hatályos szabályozással az alkotmányos keretek között maradt a kapcsolattartáshoz való jog korlátozása.

Bővebben




David Cameron: a segély nem egyirányú utca

A pályakezdő munkanélküliek nem segélyt, hanem ifjúsági támogatást kapnak majd, de ehhez gyakornoki munkát vagy közmunkát kell vállalniuk. Erről fog beszélni a választásokra készülő David Cameron brit miniszterelnök – tudta meg az Origo.

Bővebben




Nőtt a kiadott táppénzek száma

15 százalékkal nőtt tavaly a kiadott táppénzek és betegszabadságok száma – tudta meg a HírTV.

Bővebben




Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet: Öt napos közlekedési sztrájk várható a Dél-dunántúli régióban

A tegnapi napon, 2015. február 16-án Budapesten, a Volán társaságokat képviselő munkáltatói szövetség (KKVSZ) a bértárgyalás 4. fordulóján, továbbra is 0 %-os bérfejlesztés mellett állt ki, figyelmen kívül hagyva a szakszervezetek 6,5 %-os mértékű, bérfejlesztési igényét. A tulajdonos MNV Zrt. nem szabadította fel az üzleti tervek készítéséhez korábban kiadott iránymutatását, ami egyértelműen fogalmazza meg azt, hogy a társaságok a bérköltségüket a bázis évhez képest nem növelhetik, vagyis a béremelés 2015. évre csak 0 % lehet.

Bővebben




Házi gondozók Ausztriában: lavinát indíthat el a kiközvetített diplomás ápolók miatt indult per

„Megtalálta” az osztrák adóhivatal az egyik ausztriai munkaközvetítő által a kórházakba küldött, vállalkozóként dolgozó ápolókat. A hatóság szerint burkolt munkaviszonyról van szó, ha a perben bíróság igazat ad a szervezetnek, akkor az ítélet precedensértékű születhet, és az Ausztriában házi gondozást, ápolást vállalkozóként végző munkavállalókat is érintheti.

Bővebben




Megmenekült a legnagyobb magánnyugdíjpénztár

A Prémium Pénztárcsoporthoz tartozó Horizont Magánnnyugdíjpénztár elsőként teljesítette a magánnyugdíjpénztárak esetén kötelezővé tett 70 százalékos tagdíjbefizetői arányt - adta hírül az intézmény.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector