Mégsem mehetnek Mohácsra a pécsi húsüzem dolgozói?

Évek óta bizonytalanságban él a pécsi húsüzem több mint négyszáz dolgozója. A szakszervezeti vezető szerint két okból sincsenek irigylésre méltó helyzetben: egyrészt az elmúlt időszakban többük számára csak a munka lett több, a fizetés nem, de a beígért jövőbeli mohácsi munkalehetőség is bizonytalanná vált. Annyi viszont bizonyosnak tűnik, legkésőbb 2016 nyarán a pécsi üzem bezárja a kapuit – írja a pecsiujsag.hu.

Bővebben




Nevelőszülőket érintő áltozás a nyugdíjszabályokban

Nem állhatnak biztosítási jogviszonyban a nevelőszülők sem azon a napon, amikortól kezdődően megállapítják részükre az öregségi nyugdíjat. Fontos változás ugyanakkor, hogy nem kell megváltoztatni a nevelőszülőknél elhelyezett gyermekek gondozási helyét amiatt, hogy szünetel a nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony – írja az adozona.hu.

Bővebben




Elképzelhető a szakorvosi minimálbér kiterjesztése

Minderről Bélteczki János tájékoztatta a Weborvost, a Magyar Orvosok Szövetségének elnöke ugyanis részt vett azon a szakmai egyeztetésen, amelyet az egészségügyi államtitkár,Zombor Gábor tartott.

Bővebben




Ötnapos Volán-sztrájk lehet a Dél-Dunántúlon

Kedden nem történt előrelépés a Volán-társaságokat képviselő munkáltatói szövetség (KKVSZ) és a szakszervezetek között, így ötnapos közlekedési sztrájk várható a dél-dunántúli régióban – írja közleményében a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ).

Bővebben




Ombudsman: szabályozza törvény a szolgálatban lévő rendőrök mobiltelefon-használatát!

Az ombudsman szerint a szolgálatban lévő rendőrök magántelefonjának használatát tiltó miniszteri rendelet helyett a kérdést törvényben kell szabályozni, ugyanakkor álláspontja szerint a hatályos szabályozással az alkotmányos keretek között maradt a kapcsolattartáshoz való jog korlátozása.

Bővebben




David Cameron: a segély nem egyirányú utca

A pályakezdő munkanélküliek nem segélyt, hanem ifjúsági támogatást kapnak majd, de ehhez gyakornoki munkát vagy közmunkát kell vállalniuk. Erről fog beszélni a választásokra készülő David Cameron brit miniszterelnök – tudta meg az Origo.

Bővebben




Nőtt a kiadott táppénzek száma

15 százalékkal nőtt tavaly a kiadott táppénzek és betegszabadságok száma – tudta meg a HírTV.

Bővebben




Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet: Öt napos közlekedési sztrájk várható a Dél-dunántúli régióban

A tegnapi napon, 2015. február 16-án Budapesten, a Volán társaságokat képviselő munkáltatói szövetség (KKVSZ) a bértárgyalás 4. fordulóján, továbbra is 0 %-os bérfejlesztés mellett állt ki, figyelmen kívül hagyva a szakszervezetek 6,5 %-os mértékű, bérfejlesztési igényét. A tulajdonos MNV Zrt. nem szabadította fel az üzleti tervek készítéséhez korábban kiadott iránymutatását, ami egyértelműen fogalmazza meg azt, hogy a társaságok a bérköltségüket a bázis évhez képest nem növelhetik, vagyis a béremelés 2015. évre csak 0 % lehet.

Bővebben




Házi gondozók Ausztriában: lavinát indíthat el a kiközvetített diplomás ápolók miatt indult per

„Megtalálta” az osztrák adóhivatal az egyik ausztriai munkaközvetítő által a kórházakba küldött, vállalkozóként dolgozó ápolókat. A hatóság szerint burkolt munkaviszonyról van szó, ha a perben bíróság igazat ad a szervezetnek, akkor az ítélet precedensértékű születhet, és az Ausztriában házi gondozást, ápolást vállalkozóként végző munkavállalókat is érintheti.

Bővebben




Megmenekült a legnagyobb magánnyugdíjpénztár

A Prémium Pénztárcsoporthoz tartozó Horizont Magánnnyugdíjpénztár elsőként teljesítette a magánnyugdíjpénztárak esetén kötelezővé tett 70 százalékos tagdíjbefizetői arányt - adta hírül az intézmény.

Bővebben