Startlaphoz Csatlakozz!

Civilszervezetek: nincs értelme megélhetési bevándorlókról beszélni

A bevándorlással kapcsolatos adatok szándékos elferdítésének veszélyeire hívja fel az országgyűlési képviselők figyelmét a február 20-ai bevándorlással foglalkozó vitanap előtt Magyar Helsinki Bizottság (MHB) és további öt civilszervezet egy nyílt levélben.

Bővebben




A tanulók harmada lemorzsolódik a szakiskolákból

A kormány elfogadta a szakképzés átalakítására vonatkozó stratégiai dokumentumot, amely bírálja az Orbán-kormány eddigi lépéseit. Ennek ellenére nyoma sincs érdemi változásnak. Az egyeztetés a szakmai partnerekkel ezúttal is elmaradt – írja a Népszabadság.

Bővebben




Akár ki is rúghatják e miatt a cikk miatt

A munkaadók felügyelhetik és korlátozhatják a munkahelyeken a magáncélú internetezést, amelynek költségeit át is háríthatják a dolgozókra. Ez sok vita forrása, mert sokan nincsenek tisztában a korlátokkal, lehetőségekkel – állapította meg a PwC Magyarország felmérése.

Bővebben




A belső migráció nyertese a Kisalföld és Közép-Magyarország

Hét kilométernél többet már nem szívesen utazik naponta az átlag magyar dolgozó egy munkahelyért, sokan közülük mégis megteszik, sőt, költözni is hajlandóak – erről is szó volt a Napközben keddi adásában. Ha költözésről van szó, egyértelmű a képlet: szép kelet-nyugat irányú nyilakat lehet húzni az ország térképére.

Bővebben




Minimálbér alatt: katasztrofális somogyi fizetések

Magyarországon az európai átlagnál nagyobb reálbér-növekedés várható az idén a Hay Group nemzetközi menedzsment tanácsadó cég legfrissebb felmérése szerint. Vállalkozók, érdekvédők és döntéshozók szerint a somogyi fizetéseknél még hosszú ideig nincs reális esély az áttörésre: az elavult infrastruktúra, az elmaradt nagyberuházások és a kevés új munkahely is hozzájárul az alacsony bérek fennmaradásához – írja a sonline.hu.

Bővebben




A sürgősségi ellátás sürgős orvoslásra vár

Szakemberhiány, alacsony fizetések, szervezési nehézségek. A Magyar Orvosi Kamara szerint ezek jellemzik ma a sürgősségi ellátást. Az egészségügyért felelős államtitkár azt mondja: a kórházi szerkezet átalakításával a sürgősségi betegellátás minősége is javulhat – olvasható az InfoRádió honlapján.

Bővebben




Kell-e figyelmeztetni felmondás előtt a munkavállalót?

Ez a kérdés sokszor merül fel, amikor az a bizonyos utolsó csepp is a pohárba kerül. Lehet-e szabályos a felmondás, ha előtte soha nem kapott figyelmeztetést a munkavállaló? – írja a munkajog.hu.

Bővebben




A közszférában is hódít a munkakör alapú rendszer

A vállalkozói szféra után a közigazgatásban is bevezetésre került a munkakör alapú foglalkoztatási rendszer, amely révén jobban nyomon lehet követni a munkavállaló feladatait, és a bérezés is átláthatóbb. Ehhez kapcsolódik a teljesítményértékelési rendszer, ami már 175 ezer embert érint – mondta rádiónkban Arany Mónika, a BM KSZF - Közigazgatási Személyzetfejlesztési Igazgatóságának vezetője.

Bővebben




Vasárnap irány a belváros

Még értékesebbek lesznek a belváros üzlethelyiségei, a vasárnapi zárvatartásról szóló rendelet ugyanis rájuk sem vonatkozik. Nyitva lehetnek a luxusüzletek vasárnap és az ötödik kerületi trafikok éjjel-nappal akkor is, ha a tulajdonos feléjük se néz – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Újratervezés a szakképzésben

Jócskán megbolygatja a hazai szakképzés rendszerét a kormány már a 2016-2017-es tanévtől. A közelmúltban elfogadott szakképzési koncepció célja, hogy mindenki tanuljon valamilyen szakmát. Az oktatási szakértők elhibázottnak tartják az irányt, bár őket meg se kérdezték az átalakításról – olvasható a Világgazdaságban.
 

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector