Balog: eljött az ideje a védőnői szolgálat megbecsülésének

Eljött a védőnői szolgálat megbecsülésének az ideje, és erről kormánydöntés is született - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten, a 100 éves a Védőnői Szolgálat című konferencián.

Bővebben




Vasárnapi káosz készül

 Nem akarja bővíteni a kormány a vasárnapi zárva tartásról szóló törvénybe foglalt kivételek körét. A gazdasági tárca múlt héten szétküldött kormányrendelet-tervezete eszerint tévedés volt. A vállalkozók szerint még mindig nem késő visszavonni az elhibázott törvényt.

Bővebben




Bod Péter Ákos: Szükség lehet a bevándorlókra

A bankrendszer magyarosításának nincs sok alapja, mint ahogy a tőketulajdonosok nemzeti szembeállításnak sem - mondja Bod Péter Ákos a Népszavában. A Corvinus Egyetem professzora szerint ma már nemcsak a tőke, a munkaerő vándorlása is elfogadott dolog, ezt hasznunkra is lehetne fordítani. Magyarországnak is szüksége lehet azokra a gazdasági bevándorlókra, akik hozzájárulnak a nemzeti össztermék előállításához, itt adóznak és gyarapítják az ország lélekszámát.

Bővebben




A választás előtt volt szükség a legtöbb közmunkásra

   Sokkal többen dolgoztak tavaly közmunkásként, mint korábban - derül ki a KSH adataiból. A legtöbb közmunkást a kampány hónapjaiban foglalkoztatták – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Kónya Péter: Állampolgári jogok néhány ,,ezüstért"

Kónya Péter független országgyűlési képviselő, a Magyar Szolidaritás Mozgalom társadalmi elnöke a rendvédelmi szakszervezetek vezetőivel, valamint a Korkedvezményes és Korengedményes Nyugdíjasok Országos Egyesületének (KNOE) elnökével egyeztetett a Képviselői Irodaházban a szolgálati törvények módosításáról, az új életpályamodellről, valamint a szolgálati járandóságosok helyzetéről.

Bővebben




Az elemző szerint komolyabb változások nem várhatóak az idén a bérek alakulásában

Az egyszeri hatások nélkül is tovább folytatódhat idén a reálbérek emelkedése Magyarországon az MTI által pénteken megkérdezett elemzők szerint.

Bővebben




A kormány nem kivételez, marad a szigorú zárva tartás

 Mégsem könnyít a boltosok dolgán a kormány, nem ad semmilyen további felmentést a zárva tartás alól. Így a piacok és a belvárosi boltok kivételével csak az az üzlet lehet majd nyitva vasárnap, illetve éjjel, ahol a tulajdonos vagy segítő családtagja szolgál ki. Nincs olyan érvényben lévő szabály, amely leírná, ki minősül ez utóbbinak – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Leépítések helyett új munkahelyeket hoz létre a Tesco

Leépítés helyett megerősített létszámmal válaszol a magyarországi Tesco a vásárnapi zárva tartásra, a szabad vasárnapra hivatkozva diák- és részmunkaidős állásokat hirdetett meg - írja a Magyar Hírlap pénteki számában.

Bővebben




Spórolásból és félelemből nem maradunk otthon betegen

Kilenc év alatt csaknem felére csökkent a táppénzt igénybe vevők és a táppénzen töltött napok száma – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adatsorából. A trendet vélhetően nem a népegészségügyi adatok javulása, hanem a táppénzszabályok folyamatos szigorítása és a dolgozók munkanélküliségtől vakló félelme magyarázza – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




237 700 forintra nőtt a bruttó átlagkereset

Tavaly 3 százalékkal 237 700 forintra nőtt a bruttó átlagkereset a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozások, a költségvetési intézmények és a megfigyelt nonprofit szervezetek körében - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Bővebben