Startlaphoz Csatlakozz!

A turizmusnak is betehet a vasárnapi zárvatartás

Az idegenforgalom csődjétől tart az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, ha nem változik a boltok vasárnapi zárva tartásáról szóló törvény. Vámos György az RTL Híradónak azt mondta, kevesebb turista, kevesebb pénzt költ majd Magyarországon. A kormány hajthatatlan, továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy vasárnap senkit ne lehessen dolgoztatni.

Bővebben




A rezidensek után az orvosokat is röghöz köthetik

Megint lesz önálló gyógyszerészeti intézet, nemzeti egészségfejlesztési intézetet hoznak és tízmilliárd forintot költenek a gyermeksürgősségi ellátás fejlesztésére – egyebek mellett erre készül idén a kormány az egészségügyi ágazatban. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón beszélt a részletekről. Az orvosok bérrendezéséért cserébe röghöz kötést írhatnak elő, a védőnők helyzetét az új alapellátási törvényben rendeznék - írja a HVG.

Bővebben




Stressz és hatékonyság: mi a megújulás kulcsa?

Az év eleje mindig a számvetés időszaka is. Meddig sikerült eljutni az elmúlt év végére, és mi várhat ránk az új esztendőben? Ezeket összegyűjteni, tudatosítani nagyon fontos, hiszen ez a számvetés adhat alapot a továbblépéshez. Mert mindig tovább kell lépni. Mindig van következő fejlődési szint. De hogy mi lehet ez a következő fejlődési szint, az mindenkinél egyéni szempontok mentén dől el. Viszont enélkül nincs megújulás és nincs „túlélés” sem – olvasható a munkajog.hu-n.

Bővebben




A szakszervezeti weblapok és a tagtoborzás I.

Hogyan toborozzunk és hogyan biztosan ne próbáljunk toborozni új tagokat szakszervezeti honlapunk segítségével? Jason Mann, amerikai kampányszakértő összegyűjtötte mindazokat a módszereket, amelyekkel szakszervezetek tagtoborzó oldalaik felhasználásával sikeresen szereztek új tagokat és azokat a tipikus hibákat is, amelyeket újból és újból hajlamosak elkövetni.

Bővebben




Lezárul a nagy szakszervezeti fúzió

 Kitart a nagy érdekvédelmi fúzió, a Magyar Szakszervezeti Szövetségbe való beolvadás mellett az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége. Erről kétharmados szavazati többséggel az ASZSZ mai kongresszusa döntött annak ellenére, hogy a 2013 decemberében létrehozott új konföderáció egyik alapító tagja a napokban visszalépett.

Bővebben




Szakszervezetek: a korkedvezményes nyugdíjat nem lehet teljesen megszüntetni

Elvárják a szakszervezetek, hogy a kormány teljesítse korábbi ígéretét, és tárgyaljanak végre érdemben a különösen nagy fizikai vagy pszichikai igénybevétellel járó munkakörökben dolgozók helyzetének javításáról – írja a Népszabadság.

Bővebben




Közel háromszáz dolgozóját képezte tovább a dán Lego Nyíregyházán

Uniós program segítségével közel háromszáz dolgozóját képezte tovább a nyíregyházi Lego Manufacturing Kft. - közölte a dán óriásvállalat közleményben.

Bővebben




Az autonómok beolvadnak

 Lezárul a nagy szakszervezeti fúzió. Kitart a nagy érdekvédelmi fúzió, a Magyar Szakszervezeti Szövetségbe való beolvadás mellett az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége. Erről kétharmados szavazati többséggel az ASZSZ mai kongresszusa döntött annak ellenére, hogy a 2013 decemberében létrehozott új konföderáció egyik alapító tagja a napokban visszalépett.

Bővebben




2015 januárjától ismét változott a szabadságra való jogosultság

Idén már olvashatták bejegyzésünket a táppénzszabályok változásáról, de fontos megjegyeznünk egy olyan munkaügyi változást, ami bár nem a táppénz megállapításhoz kapcsolódik, de a munkavállalók táppénzes időszakával szorosan összefügg - írja a blog.rsmdtm.hu.

Bővebben




Kihalás fenyegeti a női vagyonkezelőket?

„Veszélyeztetett faj” - így jellemzi a női portfóliómenedzserek helyzetét a piacon a Financial Times egyik újságírója. Az elmúlt hat évben az USA-ban, amely a világ legfejlettebb alapkezelői piacával rendelkezik, folyamatosan csökkent a női vagyonkezelők száma. Mára a nők aránya az amerikai alapkezelésben alig 7%-ot tesz ki, ami 6 éve még 10%-on állt – írja a Portfolio.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector