Hat és fél százalék vagy sztrájk

Hat és fél százalékos bérfejlesztést szeretne elérni a szakszervezet a Volán-dolgozóknak – mondta a Lánchíd Rádiónak Dobi István.

Bővebben




SZÉP Kártya: 1,35 milliárd forintot utaltak vissza a bankok

2014-ben a kereskedelmi szálláshelyeken a SZÉP Kártyával összesen 15,9 milliárd forintot fizettek, 3,9%-kal többet, mint az előző évben, ugyanakkor a bankok 1,35 milliárd forintot utaltak vissza a munkáltatóknak, mivel ezt az összeget nem költötték el az év során a munkavállalók – olvasható a turizmusonline.hu oldalán.

Bővebben




Szokatlan megmozdulásra készül az egyik BKV-s szakszervezet

Rendhagyó akcióval, általános engedelmességi mozgalommal kényszerítene ki béremelést az Egységes Közlekedési Szakszervezet a BKV menedzsmentjéből, írja közleményében a szakszervezet. Az EKSZ közlése szerint amennyiben a cégvezetés nem tesz értékelhető ajánlatot, a járművezetők nem csinálnak mást, csak szigorúan betartják a munkájukra vonatkozó utasításokat és előírásokat, s ez felér egy forgalomlassító megmozdulással.

Bővebben




25 éves az Mérnökök és Technikusok Szakszervezete

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete 25 éves jubileumát ünnepelte a Budapesti Műszaki Egyetemen.

Bővebben




Már érzik a szakemberhiányt

 Pontatlan skill meghatározással, vonzó munkaadói márka menedzsment hiányában és mobileszközökre szabott hirdetések nélkül az ügyfélkapcsolati szakma, főként az ssc-szektor elveszítheti a releváns jelöltek érdeklődését - derül ki a Profession.hu negyvenezer álláskeresőt megszólító felméréséből.

Bővebben




Utoljára lehet nyelvvizsgával megmenteni a diplomákat

Ezen a héten indul a jelentkezés a diplomamentő program új nyelvi tanfolyamaira. Pákozdi Szabolcs, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFKN) ügyvezető igazgatója azt mondta: a képzéseken már 240–360 órás tanfolyamokon oktatják a nyelveket a sikeres nyelvvizsga érdekében – írta keddi számában a Napi Gazdaság.

Bővebben




Lecseréli dolgozóit az agrár államtitkárság

Folyamatos az új munkatársak felvétele a Kecskemétre költöztetett agrár-vidékfejlesztési államtitkárságnál, a dolgozók mintegy fele ugyanis nem vállalta a vidékre költözést. Tavaszra a létszám 80 százaléka kecskeméti vagy környékbeli lesz.

Bővebben




BKV: engedelmességi akciót hirdet a szakszervezet

Rendhagyó akcióval, általános engedelmességi mozgalommal kényszerítene ki béremelést a szakszervezet a BKV menedzsmentjéből. Amennyiben a cégvezetés nem tesz értékelhető ajánlatot, a járművezetők nem csinálnak mást, csak szigorúan betartják a munkájukra vonatkozó utasításokat és előírásokat, s ez felér egy forgalomlassító megmozdulással.

Bővebben




Pályaudvarokra menekülhetnek a vasárnapi zárva tartás elől a kiskerláncok

   Pályaudvarokra költözhetnek a vasárnapi boltzár miatt lépéskényszerbe került kiskerláncok, ahol akár vasárnap is nyitva lehetnek. A Pénzcentrum értesülései szerint a MÁV nyitott az együttműködésre, és hamarosan felkeresik az érintett szereplőket. Az egyik legnagyobb hazai ingatlanvagyonnal rendelkező állami vállalat és a multik összeborulása a teljes hazai kiskereskedelmi szektort átrendezheti. Nyugat-Európában legalábbis már régóta működik ez a modell.

Bővebben




Így lesz nyugdíj a diákmunkából és a tanulmányi időból

Az adategyeztetési eljárás során lehetőségünk van arra, hogy a teljes életpálya során szerzett szolgálati idők bekerüljenek a társadalombiztosítási nyilvántartásba. Azok a szolgálati időnek számító időtartamok, amelyek jogszabályi rendelkezés alapján járulékfizetés nélkül is szolgálati időnek minősülnek, csak az érintett személy bejelentésére kerülhetnek be a társadalombiztosítási nyilvántartásba, szemben a járulékfizetéssel szerzett szolgálati időkkel, amelyeket a foglalkoztatók adatszolgáltatási, bejelentési kötelezettsége juttat el a biztosítási kimutatásba – írja az ado.hu.

Bővebben