Startlaphoz Csatlakozz!

KKDSZ: Magyarországon nem arányosan használják fel a közgyűjteményekben a közpénzeket

A KKDSZ tiltakozik a kulturális kormányzat eljárása ellen. A „444” hírportál „Még nem indult el az építkezés, de már majd egymilliárdot elköltöttek a múzeumi negyedre” címmel közölt írása olyan költekezést mutat be, amely elfogadhatatlan. A hivatkozott tudósítás alapján egyértelmű, hogy ma Magyarországon a közgyűjteményekben nem arányosan kerülnek a közpénzek felhasználásra. Komoly gyűjteménnyel és szakemberekkel rendelkező városi múzeumnak vagy könyvtárnak nem jut a havi teljes működésére (bérre, járulékra, fenntartásra, beszerzésre és szakmai kiadásokra) még annyi sem, mint amennyi ennek a cégnek csak irodabérlése.

Bővebben




Tesco: félrevezetők és valótlanok a hírek több száz munkatárs elbocsátásáról

Félrevezetőnek és valótlannak minősítette atöbb száz munkatársa elbocsátásáról szóló híreket a Tesco-Global Áruházak Zrt. csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Bővebben




KASZ: a Tesco újabb 206 dolgozó elbocsátását jelentette be

A Tesco  a korábbi csoportos létszámleépítési bejelentését kiegészítve újabb 206 munkavállaló elbocsátását jelentette be, amiről szerdán megszületett a megállapodás a helyi szakszervezetek és a munkaadó között. Ezt követően kezdődik a kibővített elbocsátás részleteiről a technikai egyeztetés - mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke az MTI-nek csütörtökön.

Bővebben




A magyarok még mindig az állami nyugdíjban bíznak

  A hazai lakosság mintegy 71 százaléka véli úgy, hogy vélhetően az állami nyugdíj nem lesz elegendő ahhoz, hogy megéljen belőle. Ennek ellenére a megkérdezettek több mint 60 százaléka nem rendelkezik és nem is tervez nyugdíjcélú megtakarítást - derült ki az OTP Öngondoskodási Indexből.

Bővebben




Elvándorolnának a szegedi járművezetők?

Szegedet, de még az országot is elhagyná több tucat csalódott villamos- és trolibuszvezető. A Szegedi Közlekedési Kft-től az alacsony bérek miatt készülnek elvándorolni több tucatnyian - írja a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete közleményében.

Bővebben




Ennyit keres az orvos, a rendőr, a tanár: a mentősök pótlékért küzdenek

A mentősök ma azért harcolnak, hogy pótlékot kaphassanak, amivel a bérük még mindig nem érné el az átlagfizetést. Egy orvosnak vagy tanárnak sem könnyű, és általában a közszférára jellemző, hogy akár 30%-kal kisebb a fizetés, mint a versenyszférában. Pedig egyes munkák sokkal fontosabbak a mindennapokban annál, mint hogy az érte kapott fizetésből filléres gondokkal küzdjenek az azt végzők. Összeszedtük, milyen állásokkal lehet ma nagyon sok munkával átlagbér alatt keresni - írja a Femina összeállításában.

Bővebben




Kétszáz alkalmazottat érint a Tesco átszervezése

Több száz ember állása szűnik meg a Tescónál – tudta meg az Origo. A Tesco azt közölte, hogy átszervezéseket hajtanak végre, amely után 50 embernek  biztosan nem tudnak már munkát biztosítani. A maradék 150 munkatárs sorsáról semmit sem tudunk.

Bővebben




Véget ért a Pick sztrájk, megállapodtak a felek

A PICK Szeged Zrt. pécsi üzemében ma reggel hat órától megkezdett, határozatlan időre meghirdetett sztrájk 11.30-kor befejeződött, a munkavállalók felvették a munkát, a termelés beindult.

Bővebben




Felemás fúzió kérdőjelekkel

Pénteken tartja az „egyesülés kongresszusát” a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ). Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma 2013. decemberében alakította meg a gigaszakszervezetként beharangozott új konföderációt – írja a Magyar Hírlap.

Bővebben




Befejeződött a sztrájk a Pick Zrt. pécsi üzemében

Öt és fél órás sztrájk után befejezték a munkabeszüntetést és újra elkezdtek dolgozni a Pick Szeged Zrt. (Pick Zrt.) pécsi üzemében, miután a szakszervezet megállapodott a vállalat vezérigazgatójával.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector