KKDSZ: Magyarországon nem arányosan használják fel a közgyűjteményekben a közpénzeket

A KKDSZ tiltakozik a kulturális kormányzat eljárása ellen. A „444” hírportál „Még nem indult el az építkezés, de már majd egymilliárdot elköltöttek a múzeumi negyedre” címmel közölt írása olyan költekezést mutat be, amely elfogadhatatlan. A hivatkozott tudósítás alapján egyértelmű, hogy ma Magyarországon a közgyűjteményekben nem arányosan kerülnek a közpénzek felhasználásra. Komoly gyűjteménnyel és szakemberekkel rendelkező városi múzeumnak vagy könyvtárnak nem jut a havi teljes működésére (bérre, járulékra, fenntartásra, beszerzésre és szakmai kiadásokra) még annyi sem, mint amennyi ennek a cégnek csak irodabérlése.

Bővebben




Tesco: félrevezetők és valótlanok a hírek több száz munkatárs elbocsátásáról

Félrevezetőnek és valótlannak minősítette atöbb száz munkatársa elbocsátásáról szóló híreket a Tesco-Global Áruházak Zrt. csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Bővebben




KASZ: a Tesco újabb 206 dolgozó elbocsátását jelentette be

A Tesco  a korábbi csoportos létszámleépítési bejelentését kiegészítve újabb 206 munkavállaló elbocsátását jelentette be, amiről szerdán megszületett a megállapodás a helyi szakszervezetek és a munkaadó között. Ezt követően kezdődik a kibővített elbocsátás részleteiről a technikai egyeztetés - mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke az MTI-nek csütörtökön.

Bővebben




A magyarok még mindig az állami nyugdíjban bíznak

  A hazai lakosság mintegy 71 százaléka véli úgy, hogy vélhetően az állami nyugdíj nem lesz elegendő ahhoz, hogy megéljen belőle. Ennek ellenére a megkérdezettek több mint 60 százaléka nem rendelkezik és nem is tervez nyugdíjcélú megtakarítást - derült ki az OTP Öngondoskodási Indexből.

Bővebben




Elvándorolnának a szegedi járművezetők?

Szegedet, de még az országot is elhagyná több tucat csalódott villamos- és trolibuszvezető. A Szegedi Közlekedési Kft-től az alacsony bérek miatt készülnek elvándorolni több tucatnyian - írja a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete közleményében.

Bővebben




Ennyit keres az orvos, a rendőr, a tanár: a mentősök pótlékért küzdenek

A mentősök ma azért harcolnak, hogy pótlékot kaphassanak, amivel a bérük még mindig nem érné el az átlagfizetést. Egy orvosnak vagy tanárnak sem könnyű, és általában a közszférára jellemző, hogy akár 30%-kal kisebb a fizetés, mint a versenyszférában. Pedig egyes munkák sokkal fontosabbak a mindennapokban annál, mint hogy az érte kapott fizetésből filléres gondokkal küzdjenek az azt végzők. Összeszedtük, milyen állásokkal lehet ma nagyon sok munkával átlagbér alatt keresni - írja a Femina összeállításában.

Bővebben




Kétszáz alkalmazottat érint a Tesco átszervezése

Több száz ember állása szűnik meg a Tescónál – tudta meg az Origo. A Tesco azt közölte, hogy átszervezéseket hajtanak végre, amely után 50 embernek  biztosan nem tudnak már munkát biztosítani. A maradék 150 munkatárs sorsáról semmit sem tudunk.

Bővebben




Véget ért a Pick sztrájk, megállapodtak a felek

A PICK Szeged Zrt. pécsi üzemében ma reggel hat órától megkezdett, határozatlan időre meghirdetett sztrájk 11.30-kor befejeződött, a munkavállalók felvették a munkát, a termelés beindult.

Bővebben




Felemás fúzió kérdőjelekkel

Pénteken tartja az „egyesülés kongresszusát” a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ). Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma 2013. decemberében alakította meg a gigaszakszervezetként beharangozott új konföderációt – írja a Magyar Hírlap.

Bővebben




Befejeződött a sztrájk a Pick Zrt. pécsi üzemében

Öt és fél órás sztrájk után befejezték a munkabeszüntetést és újra elkezdtek dolgozni a Pick Szeged Zrt. (Pick Zrt.) pécsi üzemében, miután a szakszervezet megállapodott a vállalat vezérigazgatójával.

Bővebben