Startlaphoz Csatlakozz!

Munkajogi kihívásokat jelent a közösségi média

 
A közösségi média terjedésével egyre több olyan tartalom válik nyilvánossá a munkahelyeken, melyek régebben csak a céges folyosókon vagy a liftben elejtett pletykák szintjén léteztek – írja az sg.hu.

Bővebben




A férfiaknál erős az összefüggés az anyagi jólét és a magánélet között

Az anyagi helyzet csak a férfiak körében befolyásolja a munkának a magánéletre és a magánéletnek a munkára gyakorolt hatását – mutatta ki a Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia és Társadalompolitika Intézetének megbízásából készült 2014. májusi adatfelvétel – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Megszüntetnék a diszkriminációt a diákmunkánál

Törvényjavaslat készült annak érdekében, hogy a passzív féléven lévő felsőoktatási hallgatók is végezhessenek kedvezményes adózású diákmunkát. A szakszervezet támogatja a javaslatot – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben




Program a gyakorlati tudást adó szakképzésért

A gyakorlati tudást adó szakképzés érdekében együttműködési megállapodást kötött kedden Békéscsabán a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés megyei elnöke, a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium (Békszi) vezetője és a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének.

Bővebben




Tájékoztatniuk kell munkáltatójukat a közszféra vád alá helyezett dolgozóinak

Az Országgyűlés kedden több ponton módosított egyes jogállási törvényeket: a változtatások egyike kimondja, hogy a közszféra azon dolgozóinak, akiket köztörvényes bűncselekmény miatt büntetőeljárás alá vontak, tájékoztatniuk kell munkáltatójukat a meggyanúsításukról.

Bővebben




A nyugdíjasok fele százezer forintnál is kevesebbet kap

  A magyar nyugdíjasok fele havonta százezer forintnál kevesebbből él. Jó hír azonban, hogy a leggazdagabb nyugdíjasnak már havi 1,3 milliót utalnak. A magyar luxusnyugdíj tavaly még csak 870 000 forint volt – írja a Pénzcentrum.

Bővebben




Ombudsman: számos probléma van a pedagógus besorolási rendszerrel

Az ombudsman számos jogalkotási, jogalkalmazási és jogértelmezési problémát tárt fel a pedagógus életpályamodellnek és minősítési rendszerének kialakításával, valamint működésével kapcsolatban. Székely László megküldte korrekciós ajánláslistáját az illetékes miniszternek - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.

Bővebben




A munkabalesetek és foglalkozási megbetegedések költségeinek becslése

Az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA) honlapján 2014. évben jelent meg egy tanulmány a munkabalesetek és foglalkozási megbetegedések költségeinek elemzéséről, annak érdekében, hogy ajánlásokat fogalmazzanak meg a nem megfelelő vagy hiányzó munkavédelem költségeinek makroszintű becslésére.

Bővebben




Kamerák a munkahelyen

Egyre több munkahelyen alkalmaznak térfigyelő kamerákat, aminek számos előnye lehet, de ha nem megfelelően használják őket, a dolgozók csak a hátrányokat tapasztalják majd – írja a Femina.

Bővebben




A közmunkától is elveszik a pénzt

A fővárosban a tervek szerint a felére csökken a közfoglalkoztatottak száma – derül ki dokumentumokból. A Belügyminisztérium még nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy ennek mi a magyarázata, s arra sem, hogy országosan is lesz-e ilyen megszorítás – írja a Népszabadság.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector