Startlaphoz Csatlakozz!

LIGA Szakszervezetek: 1500 kéményseprőt sodorhatnak a teljes létbizonytalanságba

Egy törvénytervezet értelmében idén november 1-jétől a Katasztrófavédelem venné át a lakossági kéményseprő-szolgáltatást, ami így országosan mintegy 1500 kéményseprőt sodorhat a teljes létbizonytalanságba. A kormány a koncepció kidolgozásakor nem kérte ki a témában legérdekeltebbek, a szakemberek véleményét, emiatt a LIGA Szakszervezetekhez tartozó Heves Megyei Kéményseprők Szakszervezete országos kéményseprő-ipari szakmai konferenciát szervezett 2015. március 4-én.

Bővebben




Büntetőfeljelentésre készül az Egységes Közlekedési Szakszervezet

Az utasok veszélyeztetése miatt büntetőfeljelentésre készül a BKV egyik szakszervezete a 3-as metró észak–déli járműtelepén tapasztalt szabálytalanságok és törvénytelenségek miatt. A BKV vitatja a szakszervezet álláspontját – írja a Népszabadság.

Bővebben




A hazai bevásárlóközpontok nagy többsége nem zár majd be vasárnaponként

Az ország bevásárlóközpontjainak többsége nem zár majd be vasárnaponként, főleg azok nem, ahol mozi is van.

Bővebben




Czibere: legkésőbb 2016 elején elindul a szociális életpályamodell

Legkésőbb 2016. január 1-jén elindul a szociális életpályamodell - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Székesfehérváron.

Bővebben




Kamerák figyelik a tanárok 32 óráját

A Facebookon vázolta a tantestület megalázó helyzetét egy pedagógus. Arról ír, hogy az ő iskolájukban (nem írta meg, melyikben) a tanárok 32 órás kötelező bent tartózkodását kamerákkal, kártyás rendszerrel és a portán elhelyezett pecsétes papírokkal ellenőrzik – írja a boon.hu.

Bővebben




Foglalkozási ártalmak egy kismama szempontjából

A munkahelyi ártalmak és a veszélyeztetett helyeken dolgozó férfiak és nők ivarképességét, meg nem született gyermekeik egészségét fenyegető tényezőket még csak mostanában kezdték kutatni. A válaszok bizonytalanok, mint minden olyan esetben, amikor oksági összefüggést keresnek a környezeti ártalmak és a terhességi problémák között – írja a delina.hu.

Bővebben




Jogtalan kirúgásért sem jár mindig kártérítés

„A munkáltató köteles megtéríteni a munkaviszony jogellenes megszüntetésével összefüggésben okozott kárt” - áll az új Mt.ben, de ez nem minősül átalány-kártérítésnek, nem tekinthető automatikus szankciónak. A Kúria döntése a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Hogyan lesz 1 millió magyar szegénnyel kevesebb 2020-ig?

Az üvegházhatású gázok kibocsátás-csökkentésében rendkívül jól halad Magyarország az Európa 2020-as stratégiában rögzített célhoz képest, és az oktatás terén sem kell már hatalmas erőfeszítést tennünk, de a szegénység visszaszorításában nagyon gyorsan kellene hatalmas eredményt produkálnunk - többek között ez derül ki egy hétfőn megjelent átfogó uniós jelentésből, melyről a Portfolio is beszámolt.

Bővebben




Tartós betegséggel élők a munka világában

 Minden hetedik ember megváltozott munkaképességű Magyarországon, legtöbben szív- és érrendszeri, illetve reumatikus és ízületi problémákkal küzdenek, így az emelés, a cipelés, valamint a lépcsőn járás okozza számukra a legfőbb nehézséget. A tartós betegséggel élőknek tudniuk kell, milyen munkát vállalhatnak. Aki cukorbeteg, nem lehet például buszsofőr, tűzoltó vagy mélytengeri búvár, biztosítani kell azonban számára, hogy munkaideje alatt rendszeresen mérje vércukrát, inzulint adjon be vagy egyen, amikor szükséges – emeli ki Dr. Cseh Károly, a Semmelweis Egyetem Népegészségtani Intézetének igazgatója a semmelweis.hu oldalán.

Bővebben




A törvénytől eltérő megállapodásokról

A Munka törvénykönyve alkalmazásához kulcsfontosságú átlátni, hogy az egyes törvényi szabályoktól milyen feltételek mellett és milyen megállapodásban lehet eltérni. Az alábbiakban ehhez adunk segítséget, egy konkrét példa, a szabadság kiadására vonatkozó szabályok kapcsán – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector