Startlaphoz Csatlakozz!

Szegénységellenes stratégiára Magyarország 905,8 milliárd forintot költ hét év alatt

Magyarország elsősorban a szegénységellenes stratégiára az elkövetkező hét évben 905,8 milliárd forintot költ - jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt követően, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta az ezt lehetővé tevő Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programot.

Bővebben




Czunyiné: a védőnők a köznevelési rendszer támaszai

A védőnők a családok otthonában látnak el közfeladatot, olyan lehetőségeik vannak a családok megerősítésében, amellyel támaszai nemcsak az egészségügynek, hanem az Emberi Erőforrások Minisztériumának is - mondta a tárca köznevelésért felelős államtitkára pénteken Kisbéren.

Bővebben




Népesedési Kerekasztal: készítsék elő a valós hozzájáruláson alapuló nyugdíjrendszer bevezetését

A Népesedési Kerekasztal a nyugdíjreform mielőbbi napirendre tűzését szorgalmazza, mert úgy látják, az alacsony születésszám és a kivándorlás veszélyezteti a társadalombiztosítás jövőjét, a nyugdíjrendszer hosszú távú fenntarthatóságát. Arra hívták fel a figyelmet, hogy a kérdés rendezése politikai ciklusokon messze túlnyúló kormányzati felelősséget jelent.

Bővebben




EU-munkavállalás félmillióval nőtt Anglia bevándorló lakossága négy év alatt

Négy év alatt több mint félmillióval nőtt az Angliában élő külföldi bevándorlók száma az Oxfordi Egyetem pénteken ismertetett átfogó felmérése szerint.

Bővebben




KDFSZ: ne szüntessék meg a vasárnapi munkavégzésért járó műszakpótlékot!

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete érthetetlennek tartja, hogy a VOSZ és a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája még akkor is kiáll a vasárnapi zárva tartás népszavazási kezdeményezése mellett, amikor már a legnagyobbaknak számító külföldi multinacionális kereskedelmi láncok sem támogatják az általuk pártpolitikai célúnak nevezett vasárnapi zárva tartást érintő népszavazási kezdeményezést.

Bővebben




A hét kérdése: közhasznú alapítvány

A kérdésem az lenne, hogy alapítvány esetén van-e bármilyen szabály (törvény) arra vonatkozóan, hogy hány főt kell foglalkoztatni bejelentett munkaviszonyban vagy ilyen nincs és társadalmi munkában is végezhetők a működéshez szükséges feladatok? – olvasható egy olvasó kérdés és a rá adott válasz a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Sok külföldön dolgozó nem szünetelteti magyarországi társadalombiztosítását

  Szinte lehetetlen pontosan megmondani, hány magyar dolgozik külföldön, de az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) adatai is jól mutatják, hogy ugrásszerűen nőtt a külföldön munkát vállalók száma. Azonban egy fontos dologról sokan elfelejtkeznek: nem szüneteltetik magyarországi társadalombiztosításukat. Ez a „feledékenység” akár százezres bírsággal is járhat – írja a Pénzcentrum.

Bővebben




A szakmunkások ötöde kap állást, de mi még nevelnénk egy rakást

A szakképzés tervezett átalakítása a kommunista munkaerő-tervezés gyakorlatára hasonlít leginkább, amely különböző érdekek mentén egyre többeket terel rossz képzésbe – véli az oktatáskutató. Nem igaz, hogy kevés a szakmunkás, a baj az, hogy a végzetteknek csak az egyötöde helyezkedik el a saját szakmájában – írja a HVG.

Bővebben




Kész, vége: biztosan nem lesz házhoz szállítás vasárnap

Bezárultak a kiskapuk, kicsit több mint egy hét múlva a Tesco Online, a Family Frost és a többi házhozszállítós lánc és mozgóbolt is behúzhatja a kéziféket vasárnaponként. A Pénzcentrum kormányzati értesülései szerint könnyen ráfázhat, aki megpróbálja megkerülni a törvényt.

Bővebben




Állapotos munkavállaló: jogok és kötelességek

A munkaadók gyakran nincsenek tisztában azzal, hogy milyen jogaik és milyen kötelezettségeik vannak akkor, amikor egyik munkavállalójuk állapotos lesz. Fontos, hogy néhány szabályt mindenképpen ismerjünk – írja a Piac&Profit.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector