Szociális szövetkezetben végzett munka adózása, járulékterhei

A szociális szövetkezetben végzett munka díjazásának adó- és járulékvonzatáról kért útmutatást olvasónk – írja az adozona.hu. dr. Radics Zsuzsanna társadalombiztosítási szakértő válaszolt.

Bővebben




Kiderült, miért nem használhatnak bizonyos szavakat az EMMI dolgozói

Lapunk cikke után egy jobbikos képviselő feltette a kérdést, amire Rétvári Bence államtitkár válaszolt. Még februárban a VS.hu birtokába került egy Emberi Erőforrások Minisztériumából (EMMI) származó belső e-mail arról, hogy a tárca egy sor, a hétköznapokban gyakran használt szó és kifejezés használatától tanácsolja el az EMMI dolgozóit. Ezek helyett pedig másikat javasol.

Bővebben




Visszafizettetnék a pénzt az orvosokkal

Több lépcsőben fizetnék ki az orvosok béremelését, de a kormány elé nem kerül olyan variáció, amely enyhítene a jogosultság tervezett és az érintettek által eddig el nem fogadott feltételein: a 175 ezer forintos pluszért szinte bizonyosan vállalni kell a röghöz kötést és a hálapénz elfogadásának tilalmát, bár ez utóbbi lényegében kivitelezhetetlen – írja a Népszabadság.

Bővebben




Kilenc mondat, amit egy munkahelyi vezetőnek tilos kiejtenie a száján

Alighanem minden munkavállalónak csinos gyűjteménye van azokból a megnyilvánulásokból, amelyek révén a főnöke a legrosszabb oldalát mutatta. A kilenc legirritálóbb mondat hallatán tényleg hajlamos kinyílni a bicska a zsebünkben, ezért csak egyetérteni Bernard Marr-ral, aki a gyűjtőmunkát elvégezte – írja a jobline.hu.

Bővebben




Kevesebb pénzt hozhat a köztisztviselői lét

Több tízezertől több százezer forintig érheti kár a pedagógusokat segítő szakértőket, és az álláshelyeik is veszélyben vannak. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik) ugyanis számos feladatot átcsoportosított idén a kormány – tudta meg a Népszabadság.

Bővebben




100% bér a kismamáknak

 A Vodafone kiegészíti az állami juttatáscsomagot és egyedülálló juttatási rendszert vezet be Magyarországon is  – tudta meg a marieclaire.hu.

Bővebben




Jacob Rothschild szerint rettenetes munkanélküliség fenyegeti Európát

Jacob Rothschild brit befektetési bankár friss jelentésében arra figyelmezteti a befektetőket, hogy a második világháború óta a legveszélyesebb geopolitikai helyzet alakult ki a világban.

Bővebben




PwC: csökkent a nők hátrányos munkahelyi megkülönböztetése az OECD-tagállamokban

Csökkent a nők hátrányos munkahelyi megkülönböztetése a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 27 vizsgált tagállamában - derült ki a PwC tanácsadó cég által összeállított Nők a munkában mutatóból (Women in Work Index), amelynek legfrissebb, 2013-ra vonatkozó adatait az idei nőnapra időzítve jelentették meg.

Bővebben