Startlaphoz Csatlakozz!

Nem használunk ki minden munkahelyteremtő és -védő uniós forrást

Vannak olyan munkahelyteremtő és -védő uniós források, amelyekből az Orbán-kormány az elmúlt időszakban szinte semmit nem használt fel - mondta keddi strasbourgi sajtótájékoztatóján Ujhelyi István.

Bővebben




Munka baba mellett: hány óra lehet a részmunkaidő?

Részmunkaidő, szülési szabadság, munkavégzés orvosi vizsgálatok idején - a gyermeket vállaló családok kivétel nélkül találkoznak ezekkel a lehetőségekkel. Mi változott a részmunkaidős foglalkoztatásban 2015. január 1-jével? – a kérdésre a babaszoba.hu cikkében keresték a választ.

Bővebben




PDSZ: az iskolában ne legyen pártpolitika

A diákokat március 15-ei állami ünnepségre toborzó levél visszavonására szólította fel az illetékeseket Mendrey László,  mert az jogsértő lehet. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a honvédelmi és a humánminisztert, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnökét kéri: járjanak el saját hatáskörükben – olvasható a Népszabadságban

Bővebben




A jutalom

Kevés pozitívabb csengésű szó van egy munkahelyen, ami mégis sok konfliktus forrása lehet. Mikor jár kötelezően és mikor csak adható a jutalom? Mi határozza meg, mennyit kell adni? Útmutató jutalmazóknak és jutalmazottaknak a munkajog.hu-n.

Bővebben




A munkaadók öt százaléka tervez elbocsátást

A magyar munkaadók 18 százaléka tervez létszámbővítést a következő három hónapban, 5 százalékuk elbocsátással számol, míg 75 százalék nem tervez változást – derül ki a ManpowerGoup Hungary legfrissebb adataiból, melyet a Napi Gazdaság ismertetett.

Bővebben




Jogszerűen csökkenthető a közalkalmazott bére?

A garantált illetményen felül juttatott,munkáltatói döntésen alapuló illetményrész jogosan csökkenthető? - a kérdésre a munkajog.hu kereste meg a választ.

Bővebben




Zárva tartás: lehet, nem lesz rendelet?

Egyre nagyobb a bizonytalanság a március 15-től életbe lépő kötelező zárva tartás miatt. A munkavállalók attól tartanak, hogy 10-12 órát, vagy váltott - esetleg éjszakai - műszakban kell dolgozniuk, miközben elvesztik a vasárnapi pótlékot – olvasható a Népszavában.

Bővebben




Magánorvosokra, állatorvosokra készül lecsapni a NAV

Az adóhatóság idén is ellenőrzi az orvosokat, gyakran előfordul ugyanis, hogy személyijövedelemadó-bevallásukban kirívóan alacsony jövedelem szerepel, miközben vagyongyarapodásuk jelentős – közölte a NAV.

Bővebben




A robotok dolgozhatnak vasárnap?

Nem csak a fizikai munkások vannak veszélyben: húsz éven belül a bolti eladó is egy intelligens gép lesz – írja az Origo.

Bővebben




Nyugdíj: így lehet több szolgálati ideje

Nem  mindig magától értetődő, az adategyeztetési eljárás során mely időszakokat lehet  biztosításban töltött időszakokként elismertetni, bizonyos esetekben például a külföldi munka és szakmai gyakorlat is beleszámíthat a magyar szolgálati időbe – írja az ado.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector