Startlaphoz Csatlakozz!

Tüntetni fognak a vasutasok

Tüntetést szervez a Vasutas Szakszervezetek Szövetsége a létszámleépítések ellen – írja az Origo.

Bővebben




Demonstrációt hirdettek a villamosenergia-iparban

Az iparági sztrájkot sem tartotta kizártnak az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ) elnöke, ha nem sikerül megállapodniuk a 2015. évi bérekről a munkáltatói oldallal, valamint a köztulajdonban lévő Magyar Villamos Művek Csoport (MVM) munkavállalóinak az ágazati kollektív szerződésben szereplő juttatásainak kifizetéséről.

Bővebben




Egyre népszerűbb az egészségfejlesztés a munkahelyeken

 A világ multinacionális vállalatainak több mint fele indított egészségfejlesztő programot a munkavállalói megbetegedések leredukálására. Bár az egészségfejlesztés egyre fontosabb kérdés a munkáltatók számára, a magyar cégek több mint 40 százaléka még semmilyen programot nem hajtott végre dolgozói fitten tartásának érdekében – írja a Világgazdaság.

Bővebben




A kisebb településeken csak minden másnap jön a postás

Bár a jogszabályok elvileg előírják, hogy a posta minden munkanapon köteles országszerte kézbesíteni a küldeményeket, mégis jogszerű lehet, hogy a kisebb településeken csak minden másnap jön a postás. Az ügyben egy szakszervezeti beadvány nyomán jelenleg is vizsgálódik a hírközlési hatóság, amely érdeklődésünkre közölte: a napi kézbesítés alól mentesülhet az egyetemes szolgáltató ott, ahol ez csak „aránytalan nehézséggel” lehetséges – írja a Magyar Nemzet.

Bővebben




Beleszámít a gyes a nyugdíjba

Nyugdíjszerző időnek minősül, azonban nem tekinthető munkaviszonynak fizetés nélküli szabadságnál sem. Döntött a Kúria – írja az ado.hu.

Bővebben




Mi minősül szolgálati időnek?

A felperes vitatta, hogy a doktoranduszi időszakot nem a tb-szervek nem vették figyelembe szolgálati időként. A keresetét elutasító munkaügyi bíróságot a Kúria új eljárásra kötelezte – olvasható az adozona.hu oldalán.

Bővebben




Felmentési okok a közszolgálatban

A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) szerinti kormányzati szolgálati jogviszony, illetve közszolgálati jogviszony munkáltató általi egyoldalú megszüntetési jogcíme a felmentés. A felmentés nem más, mint a munkáltató akaratnyilvánítása, jognyilatkozata arról, hogy a közszolgálati tisztviselő vele fennálló jogviszonyát meg kívánja szüntetni. A munkajog.hu cikkében a felmentési okok két nagy csoportját tekintik át, érintve a szabályozásban előforduló bizonytalan pontokat is.

Bővebben




KSH adatfelvétel indul a lakosság életszínvonaláról

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) országos adatfelvételt végez a lakosság fogyasztási szokásairól, jövedelmi helyzetéről és életkörülményeiről március 16. és május 15. között - tájékoztatta a statisztikai hivatal hétfőn az MTI-t.

Bővebben




13 éves csúcson ragadt a magyar bérek adóterhelése

 Mivel az elmúlt két évben drasztikus változás nem történt a hazai adók és járulékok terén, a magyar munkavállalók adóterhe 13 éves csúcson ragadt. Ezzel pedig továbbra is a második legnagyobb mértékben terhelik a magyar fizetéseket az Európai Unióban – olvasható az mfor.hu oldalán.

Bővebben




A foglalkozási eredetű rákos megbetegedések megelőzése

Az Európai Unióban évente körülbelül 1,2 millió ember hal meg rákban. Ezen belül 65 000 és 100 000 közé tehető azoknak a haláleseteknek a száma, amelyek közvetlen okozójának a munkakörülmények tudhatók be. Más rákos megbetegedések mögött a környezeti ártalmak állnak, amelyek az esetek többségében maguk is a vállalatok gazdasági tevékenységeihez köthetők. Az Európai Szakszervezeti Intézet „A foglalkozási eredetű rákos megbetegedések megelőzése” címmel jelentetett meg kiadványt a nyilvános viták előmozdítása céljából. A dokumentum magyar fordítása az MSZOSZ weboldalán olvasható.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector