Ötnapos sztrájkot hirdetett a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet

Ötnapos sztrájkot tart a jövő héten a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ), így a DDKK Zrt.-nél (Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.) március utolsó hetében a napi több mint ötezer járatból 550 járat fog naponta kimaradni - közölte a szakszervezet.

Bővebben




Szakszervezeti javaslat a munka törvénykönyve módosítására

Közös javaslatokat fogalmazott meg a munka törvénykönyve és a sztrájktörvény egyes rendelkezéseinek módosítására a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) munkavállalói oldala más konföderációk és nagy ágazati szakszervezetek szakértőivel együtt - tájékoztatta a Liga Szakszervezetek kedden a szakszervezetek.hu-t.

Bővebben




Keveslik a kezdő magyar bírók fizetését

A kezdő bírák illetménye az Európai Unió országai között Magyarországon a legalacsonyabb, az Európa Tanács 44 országa között pedig az utolsó hat között van – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke.

Bővebben




Mire számíthat az Y generáció a munkaerő piacon?

 A Műegyetemi Állásbörze kiváló lehetőséget nyújt a diplomás pályakezdőknek és a néhány éve már aktívan állást kereső Y generáció tagjainak is – írja a Figyelő .

Bővebben




Az Emmi szerint sikeres a rezidenseket támogató program

A 2011-ben indult rezidens támogatási programmal több mint 2500 fiatal orvost és gyógyszerészt sikerült itthon tartani - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden.

Bővebben




LIGA Szakszervezetek: Közös szakszervezeti javaslat a Munka törvénykönyve módosítására

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (röviden: VKF) munkavállalói oldala - kiegészülve más konföderációk és nagy ágazati szakszervezetek szakértőivel - hosszú szakmai egyeztetés után összeállította a Munka törvénykönyve, valamint a sztrájktörvény egyes rendelkezéseinek módosítására tett javaslatait.

Bővebben




Egy helyben áll az egyenjogúsági harc

A kisgyermekes anyák munka világába való visszatérésében nagy különbségek vannak a kevésbé és a jobban képzettek közt – olvasható a Metropol oldalán.

Bővebben




Az arcátlanság szociológiája

Talán ha pontosabban nevén neveznénk a jelenségeket, akkor jobban értenénk egymást és változtatni is tudnánk ezen a mai megrekedtségen. Jó lenne tisztázni például, hogyan hívjuk azt leépülési folyamatot, amely az országban zajlik. A legtöbben „balkanizálódást” emlegetnek, de ez sértheti déli barátainkat, azon kívül megfoghatatlanul általános, ezerféle hiányra vonatkozhat, s talán ma már nem is mindenre igaz. Lehetnek dolgok, amikben mi maradtunk le, tehát ők beszélhetnek arról, hogy miben „hungarizálódnak” – olvasható Földiák András véleménye a Népszabadságban.

Bővebben




A kollektív szerződések elterjesztésén dolgozik a Liga Szakszervezetek

A Liga Szakszervezetek a kollektív szerződések elterjesztését is tartalmazó programot valósít meg konzorciumban, A munkáért! című projekt 1,6 milliárd forint támogatással valósul meg az Új Széchenyi Terv keretében - közölte a konzorciumot vezető Liga Szakszervezetek.

Bővebben




Vasárnapi pihenőnap: További üzletekre terjesztették ki a törvény hatályát

Az Országgyűlés kedden törvényben rögzítette: a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló jogszabály hatálya azokra az üzletekre is kiterjed, amelyek benzinkút területén működnek, de nem árulnak üzemanyagot, valamint azokra, amelyek azonos helyen és időben folytatnak kis- és nagykereskedelmi tevékenységet.

Bővebben