Startlaphoz Csatlakozz!

Mélyülő bérszakadék

Semmi meglepőt nem mondunk azzal, hogy nem élünk túl jól, már ami a kereseteket illeti. Nemzetközi viszonylatban csak az ukránoknál, a gazdasági embargókkal sújtott oroszoknál és a románoknál élünk jobban – olvasható a Szabad Föld weboldalán.

Bővebben




Egy vasat sem kapnak béremelésre, mégsem fognak össze

 A BKV-szakszervezetek egyelőre nem sztrájkolnak, holott a városvezetés továbbra sem ad egy huncut garast sem béremelésre. Vidéken ennél 2,4 százalékkal jobb ajánlat esetén is munkabeszüntetést hirdettek a közlekedési dolgozók – írja a Népszabadság.

Bővebben




Két nyugdíjpénztár sorsa kétséges

A Horizont és a Budapest már február második felében elérte bűvös 70 százalékos arányt a tagdíjfizetőknél, a Szövetség azonban még csak most kapcsol rá a kampányra, az MKB pedig február végén 51 százaléknál tartott – írja a Világgazdaság.

Bővebben




NGM: zéró tolerancia a NAV szabályszegő dolgozóival szemben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) - amely az államkassza bevételeinek csaknem 93 százalékáért felelős - alapvető követelmény, hogy összes dolgozója feddhetetlen legyen, és a jogszabályok maradéktalan betartásával végezze munkáját. A szabályokat megszegő alkalmazottakkal szemben zéró toleranciát kell alkalmazni - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.

Bővebben




Balog: a felsőoktatás és a munkaerőpiac szorosabb összekapcsolása szükséges

A felsőoktatás és a gazdaság, a munkaerőpiac még szorosabb összekapcsolása szükséges - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten, a Duális Képzési Tanács alakuló ülésén.

Bővebben




Óriási különbségek a nyugdíjaknál

Hatalmas a különbség az átlagnyugdíjak között az ország különböző részein. Míg a fővárosban az öregségi nyugdíj átlagos összege meghaladja a 128 ezer forintot, addig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ez az öszszeg még a 95 ezer forintot sem éri el – derül ki az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság Központ lapunknak küldött összeállításából, melyet a Magyar Nemzet ismertetett. Budapesten az átlagos beszámított szolgálati idő 36 év, Szabolcsban csupán 30. Míg a fővárosban ezer lakosra 223 öregségi nyugdíjas jut, addig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében csupán 156.

Bővebben




Munkabaleset: fizethet a laza munkaadó

Ha nincs megfelelő oktatás, s eltűrik a szabálytalan gyakorlatot, a munkáltató is felelős lehet a balesetért. A Kúria döntése a munkajog.hu oldalán olvasható.

Bővebben




Több ezer diákmunkást érinthet a vasárnapi boltzár

A munkaerő-kölcsönzők igyekeznek más területen bővíteni a kínálatukat, hogy a hét hetedik napján dolgozni akaró tanulóknak a bolti vevőkiszolgálás helyett munkát tudjanak ajánlani – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben




Egyre több folyik be a cselédadóból

Tavaly havonta átlagosan ezren jelezték a NAV-nak, hogy háztartási alkalmazottat foglalkoztatnak – írja a Világgazdasaág.

Bővebben




Nálunk jobban senki sem szúrt ki a gyermektelen szegényekkel

Azt, hogy európai összevetésben nálunk az egyik legmagasabb a fizetésekre rakódó munkavállalói terhek nagysága, tudjuk. Az viszont kevésbé ismert tény, hogy ez az arány nálunk nőtt a legnagyobb mértékben a válság kitörése óta – írja az mfor.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector