Startlaphoz Csatlakozz!

Tehergépkocsi-vezetők: minimálbér vagy garantált bérminimum?

Meg kell-e fizetni legalább a garantált bérminimimot a tehergépkocsi-vezetőknek vagy elegendő csak a minimálbért megadni nekik? – kérdezte az adozona.hu olvasója. dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász szakértő válaszolt.

Bővebben




Vasárnapi zárva tartás: az NGM ismét magyarázkodhat

A Népszabadság szerint van 2011-es hatástanulmány, az NGM tagadta, most mégis úgy tűnik, hogy valami van - tudta meg a HVG.

Bővebben




Pótlék szombat-vasárnapi rendkívüli munkára

Milyen szabályokat kell követni, ha a vállalkozás munkavállalóját, alkalmi munkavállalóját szombat-vasárnapi munkára osztja be? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt az adozona.hu oldalán.

Bővebben




Így vészeljük át a munkanélküliséget

A munkanélküliség pszichésen megterhelő állapot. A sikertelen pályázások után könnyű magunkba zuhanni, kilátástalannak látni a helyzetet. Vannak azonban fogások, amivel megelőzhető a baj – írja a monster.hu.

Bővebben




Sokan sirathatják a vasárnapot

A vasárnapi munkavégzés tilalmával minden kereskedelmi dolgozó rosszul jár, hiszen a kieső vasárnapi pótlékot akkor sem tudják pótolni, ha sokat túlóráznak a hétköznapokon, ráadásul a leépítések a részmunkaidős munkavállalókat érinthetik: a diákokat és a kismamákat – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Újabb sebből vérzik a magyar egészségügy

Az egészségügyi szakdolgozók 70 százaléka a garantált bérminimumból él, miközben ápolást segítő eszközök nélkül, nehéz fizikai munkát végez a betegágy mellett. Az utánpótlás rendkívül kritikus, életpályamodell nélkül - már rövid távon - sem garantálható a biztonságos betegellátás - hangsúlyozza a Magyar Egészségügyi Szakdolgozók Kamarájának (MESZK) a kormányhoz írt nyílt levele, amelyet a szakdolgozók szombati nagygyűlésén osztottak ki. Az eseményen részt vett Zombor Gábor szakállamtitkár, aki a második félévre ígérte az életpályamodell kidolgozását.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector