Startlaphoz Csatlakozz!

Az idén bevezethetik az online kasszákat a fodrászoknál, kozmetikusoknál, taxisoknál

Még az idén bevezethetik az online kasszákat a fodrászoknál, kozmetikusoknál és a taxisoknál – árulta el az adózásért felelős államtitkár a Világgazdaságnak. Pankucsi Zoltán szerint már az idén legalább 20 milliárdos többletbevétele keletkezhet ebből a büdzsének. A pénztárgépesek készülnek az újabb üzletre, a taxisok kompenzációt kérnének.

Bővebben




Több a munkavédelmi szabálytalanság

Az ellenőrzött munkáltatók 82,8%-ánál tapasztaltak munkavédelmi szabálytalanságot 2014-ben, ez az arány kicsit magasabb a 2013-as 81,6%-os adatnál – áll a  Nemzetgazdasági Minisztérium Munkafelügyeleti Főosztályának jelentésében, amely a munkavédelmi hatóság tavalyi ellenőrzési tapasztalatairól készült.

Bővebben




Ők lesznek a jövő dolgozói

Egyre nő a mobil készülékek használata a munkában, emelkedik a „nomád” dolgozók száma. Ez nagy kihívás lesz a cégeknek – írja a profession.hu.

Bővebben




Nyilvánosságra hozta az NGM a 2011-es közvélemény-kutatást

Nyilvánosságra hozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a kormany.hu oldalon a vasárnapi zárva tartásról 2011-ben megrendelt közvélemény-kutatást. A tárca hétfői közleményében hangsúlyozza, hogy ez nem a vasárnapi pihenőnap lehetséges következményeiről szóló hatástanulmány.

Bővebben




Így adózik a kiküldetések jövedelme

A fokozódó globalizáció, a munkaerő kapacitások hatékonyabb kihasználása és ezáltal a költségek optimalizálása miatt egyre gyakoribb, hogy magyarországi székhelyű vállalatok munkavállalóikat külföldi munkavégzés céljából küldik leány- vagy anyavállalatukhoz esetleg egy üzleti partnerükhöz. Négy részből álló cikksorozatunkban az adózást és a társadalombiztosítást meghatározó legfontosabb szempontokat tekintjük végig – írja az ado.hu.

Bővebben




Kedvezőtlen társadalmi hatások esetén módosítják a vasárnapi zárás szabályait

Ha kedvezőtlenek lesznek a társadalmi hatások, akkor módosítják a vasárnapi zárva tartásról szóló szabályokat.

Bővebben




A nyugdíjasok többsége fizetésének csak 70-80 százalékát kapja majd ellátásként

A KSH adatai szerint majdnem másfél millió magyar megy nyugdíjba a következő 10 évben, a legtöbben viszont nem tudják, hogy mekkora nyugdíjra számíthatnak. Ha ezek az emberek szembesülnének a pontos összeggel, valószínűleg nem örülnének, a többség ugyanis átlagos fizetésének csak 70-80 százalékát kapja majd ellátásként. Aki 100 százalékot akar, annak legalább 50 (!) évnyi bejelentett munkaidővel kell rendelkeznie. A képlet nem egyszerű, a Figyelő Online-nak Sebestyén András nyugdíjszakértő segített.

Bővebben




Diákmunkások százaival szúrt ki a kormány

Hiába hosszabbítja meg sok bolt a hétköznapi nyitva tartását, a diákok főleg hétvégén érnek rá, különösen, ha nem akarják, hogy a munka a tanulás rovására menjen. Eddig sok száz diák dolgozott vasárnaponként az üzletekben, nekik a kötelező zárva tartás miatt most más munka után kell nézniük. A vasárnap kiesésével a diákszövetkezetek is rosszul járhatnak – írja az Orio.

Bővebben




Vasárnap: tanulmány volt, hatás is lesz

Ha a vasárnapi forgalomnak csak öt százaléka esik ki, és csak két százalékos létszámfogyás lesz emiatt a kereskedelemben, akkor is 20 milliárd forint hiányzik majd a költségvetés bevételeiből. A Világgazdaság kormányzati adatokra alapozott becslései megerősítik a 2011-es, állítólag nem létező hatástanulmány megállapításait.

Bővebben




Kevés a munka az építőiparban: elbocsátás is jöhet

Az építőipari bizalmi index értéke márciusban lényegében változatlan az előző hónaphoz képest - derül ki a GKI legújabb felméréséből. A fejlődést korlátozó három legfontosabb tényező a kereslethiány, a bizonytalan gazdálkodási környezet és a vevők fizetési késedelmei.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector