Startlaphoz Csatlakozz!

Az egészségügyben is robbanhat a nyugdíjbomba

Akár az egészségügyet is bedöntheti, hogy ezekben az években több százezren mennek nyugdíjba az egykori Ratkó-korszakban születettek közül – tudta meg a Világgazdasaág.

Bővebben




Munkajogi szabályok az Mt-ben és a Ptk-ban

 Sorozatunk záró részében befejezzük a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) és a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvényből (a továbbiakban: Ptk.) a munkaviszony tekintetében alkalmazandó, tavaly március 15-én életbe lépett szabályok áttekintését. Az utolsó felvonásban az elévüléssel foglalkozunk. A jogalkalmazó közönségnek ezúttal is szüksége van a sorozat címe szerinti kettős látásra, miután az elévülési időről az Mt.-ből, ugyanakkor az idő folyását befolyásoló, az elévülés nyugvását, valamint megszakítását kiváltó körülményekről a Ptk.-ból értesülhet – írja a munkajog.hu.

Bővebben




113 ezer fiatal keres most munkát, de nem talál

A 15-29 éves korosztály körében a munkanélküliség kétszer akkora, mint a teljes felnőtt lakosságban, minden 7. harminc év alatti munkanélküli. Háromszáz munkakereső fiatal élményeit csomagoltuk interaktív önéletrajzokból készült grafikákba, hogy megmutassuk, hogy néz ki az ifjúsági munkanélküliség a számokon túl.

Bővebben




Konferencia: Mit lehet tenni a dolgozói szegénység ellen?

Mit lehet tenni a dolgozói szegénység ellen? A minimálbérkérdés unortodox útja Magyarországon.
Konferencia a Policy Agenda és a Friedrich Ebert Alapítvány szervezésében.

Bővebben




226 ezer állástalan él a semmiből továbbra is

 A legfrissebb statisztikák szerint hiába az elmúlt hónapok csökkenése, továbbra is minden második állástalan ellátás nélkül kénytelen átvészelni a munka nélkül töltött időszakot – írja az mfor.hu.

Bővebben




VDSZ: hol vásároljanak a munkások?

Azonnal vonja vissza a kormány a boltok hétköznapi nyitva tartását is korlátozó intézkedését – követeli a vegyipari szakszervezet. A VDSZ az este 10 és reggel 6 óra közötti zárva tartás kapcsán nyílt kérdést intéz a jogalkotókhoz: hol vásároljanak mostantól azok, akik évtizedek óta hajnalban, a 6 órakor kezdődő műszak előtt szerezték be aznapi friss élelmüket? Az egyetlen elfogadható válasz a korlátozás azonnali feloldása –- írja közleményben a VDSZ.

Bővebben




Ötvenezer pluszért maradnak és hálapénzt sem kérnek az egészségügyi szakdolgozók

Az egészségügyi szakdolgozók többsége vállalná, hogy havi 50 ezer forintos fizetésemelésért cserébe Magyarországon dolgozik a jövőben is, és hálapénzt sem fogad el – mondta Magyarország élőben című műsorban a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke.

Bővebben




Ezer kéményseprő jövője a tét

Szakemberek szerint csúszhat a lakossági kéményseprés államosítása, nem hivatalos forrásból úgy értesültek, hogy módosulhat a 2016. januári átállás. Állítják: a törvényalkotó bizonyára érzi, hogy az előkészítés nem terjedt ki minden lényeges részletre – olvasható a sonline.hu oldalán.

Bővebben




Még többet költ a kormány a közfoglalkoztatásra

Ebben az évben a tavalyinál többet, 270 milliárd forintot költ a kormány közfoglalkoztatásra. Ebből a pénzből a tervek szerint 213 ezer ember átlagos havi foglalkoztatása valósul meg, ami 17 százalékkal több, mint egy éve - írja a Policy Agenda kutatóintézet.

Bővebben




Orbántól kérnek segítséget a taxisok

Nyílt levelet küldtek a miniszterelnöknek a taxisok képviselői, amelyben gyors intézkedést kérnek a taxi-rendelet elfogadása érdekében. Arra várnak választ, hogy a magyar kormány kinek a gazdasági vagy politikai érdeke miatt nem tett semmit a Wundercar és tavaly nyáron megjelent Uber szabályozása érdekében – írja a Népszava.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector