Startlaphoz Csatlakozz!

Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet: Nem lesz sztrájk a DDKK Zrt-nél

Nem lesz sztrájk a DDKK Zrt-nél, teljesült a SZAKSZ bérkövetelése.
A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt és a SZOLIDARITÁS Autóbusz-közlekedési Szakszervezet, valamint a KKSZ Dél-dunántúli Régiós Szervezet által, 2015. március 26-án megkötött bérmegállapodás alapján, a társaság munkavállalóinak alapbére ez évben, átlagosan 5,2 %-kal nő azoknál a dolgozóknál, akik 300 000 Ft alatti keresettel rendelkeznek.

Bővebben




Nem a minimálbér emelése hoz versenyelőnyt

A létminimum szintjére emelné a minimálbért a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz). Még a jövő évi költségvetés benyújtása előtt szeretnének megállapodni a szociális partnerekkel egy – akár évekig tartó és több ütemű – bérfelzárkóztatási programban. Jelenleg az egy aktív keresőre jutó létminimum 88 ezer, a nettó minimálbér pedig 68 ezer forint – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Hatályba lépett a munka törvénykönyvének módosítása

 Már most vasárnap sem nyithatnak ki  a benzinkutak területén működő olyan üzletek, amelyek nem árulnak üzemanyagot, ahogy a kis- és nagykereskedelmi tevékenységet azonos helyen és időben folytatók sem, miután a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent és azóta hatályba is lépett az erről szóló törvénymódosítás.

Bővebben




A tényleges bevándorlásnál jóval nagyobb arányban növekszik a kivándorlók száma

Huszonkét éve nem volt annyi menedékkérő a fejlett ipari országokban, mint 2014-ben - mutatott rá az ENSZ. A menedékérők száma tavaly Magyarországon is jelentősen emelkedett, ugyanakkor kevesebb szó esik arról, hogy a tényleges bevándorlásnál jóval nagyobb arányban növekszik a kivándorlók száma - az elmúlt évben egész városnyi magyar állampolgár hagyta el az országot – írja a Népszava.

Bővebben




A kétszeres értékelés tilalma

Társaságunk vegyes bérrendszert alkalmaz (idő + teljesítménybér). Amennyiben egy munkavállaló egy adott hónapban nem felel meg a teljesítménybér-követelménynek (pl. azért, mert megszeg valamilyen munkakörére vonatkozó előírást, amellyel kárt is okoz), ez esetben a teljesítménybér az adott hónapban nem jár részére.) Kérdésünk az alábbi: amennyiben ezen kötelességszegés több alkalommal is előfordul, és emiatt a munkáltató a sorozatos kötelességszegéseket tolerálni már nem tudja, és meg kívánja szüntetni a munkavállaló munkaviszonyát, nem ütközik-e a kétszeres értékelés tilalmába, ha ugyanazon magatartás miatt a munkavállaló teljesítménybérben sem részesül, ráadásul figyelmeztetést is kap (vagy többszöri előfordulás esetén rendes felmondással megszüntetésre is kerül a munkavállaló munkaviszonya.) A munkajog.hu szakértője megválaszolta a kérdést.

Bővebben




Az Alkotmánybírósághoz fordul a Liga és a VOSZ a vasárnapi zárva tartás miatt

Az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordul a vasárnapi zárva tartás miatt a Liga Szakszervezetek és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), mert álláspontjuk szerint az erről szóló törvényhez nem készült előzetes hatásvizsgálat, és nem volt elegendő idő a felkészülésre; ezek pedig a jogalkotási törvénybe ütköznek - jelentette be Gaskó István, a Liga elnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Bővebben




Több mint harmincötezer ember lehet közfoglalkoztatott Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

 Több mint harmincötezer ember közfoglalkoztatására van lehetőség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az idén országos szinten erre a célra 270 milliárd forintot fordítanak, amelyből mintegy 36 milliárd forint jut a megyére – jelentette ki a megyei kormánymegbízott pénteki sajtótájékoztatóján Miskolcon.

Bővebben




A váltott műszak is alvászavart okozhat

Nappal alig tudják nyitva tartani a szemüket, és nem túl hatékonyak a munkában. Éjjel pedig csak forgolódnak az ágyban. A váltott műszakban dolgozók számára nem ismeretlen a probléma, de hasonló alvászavartól szenvednek azok is, akik hosszú repülőutakat tesznek meg.

Bővebben




Megállapodtak a bérekről a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.-nél

Folytatódott, s megállapodással zárult március 26-án csütörtökön Kaposváron, a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. (továbbiakban: társaság) és a régió reprezentatív szakszervezetei között hetek óta tartó bértárgyalás – írja a pecsinapilap.hu.

Bővebben




Főnököket bocsáthatnak el a Tescótól

Ezúttal a felső vezetők kerülhetnek bajba a kiskereskedelmi óriáscégnél, nem csak Magyarországon. Reagált az áruházlánc is – írja a Napi Gazdaság.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector