Startlaphoz Csatlakozz!

2015. március 31

A plázákban a hosszabb nyitva tartás még nem kompenzálja a vasárnapot

A vasárnapi zárva tartást elrendelő törvény március 15-i életbe lépése óta erősödött ugyan a pénteki, szombati forgalom a plázákban, de még nem kompenzálja a vasárnapot - válaszolta az MTI érdeklődésére Balatoni Judit, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének (MBSz) főtitkára kedden.

Bővebben




Több tízezer tanárt kell pótolni tíz éven belül

 Úgy elöregedett a pedagógustársadalom, hogy tíz éven belül ötvenezren elérik a nyugdíjkorhatárt, ez a köznevelésben tanítók harmada – derül ki a kormány által elfogadott felsőoktatási stratégiából, amely szerint évente legalább kétezer új belépőre lenne szükség a szakmában, hogy ne okozzon gondot a tanár-hiány. A pálya iránti érdeklődés szerencsére folyamatosan élénkül: 2010 és 2014 között megduplázódott a pedagógus szakokra felvételizők aránya, sőt a képzésterület népszerűsége tavaly már megelőzte az orvostudományét – írja a Magyar Nemzet.

Bővebben




OBH: cél a bírói képzés megújítása, az igazságügyi életpályamodell kidolgozása

Az év feladata a bírói képzési rendszer megújítása és az igazságügyi életpályamodell kidolgozása – mondta az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese kedden Győrben, az összbírói értekezlet előtt tartott sajtótájékoztatón.

Bővebben




Tapasztalatok a munkáltatói lakáscélú támogatásokról

Bármilyen kétség, értelmezési kérdés felmerül a munkáltatói lakáscélú támogatással kapcsolatosan, érdemes azt még a támogatás folyósítása előtt tisztázni, mivel komoly szankciókat rendel a törvény arra az esetre, ha utólag derül ki, hogy a munkavállaló mégsem volt jogosult az adómentes támogatásra – olvasható a blog.rsmdtm.hu-n.

Bővebben




170 munkavállaló veszíti el állását Dunaújvárosban

A Triumph tárgyalásokat folytat potenciális befektetőkkel dunaújvárosi gyárának eladásáról, a gyár mielőbbi értékesítésére nagyon jók a kilátások – közölte kedden a fehérneműgyártó cég magyarországi menedzsmentje az MTI érdeklődésére.

Bővebben




A közszféra vád alá helyezett dolgozóinak tájékoztatniuk kell munkáltatójukat

Minimális módosításokkal fogadta el az Országgyűlés az államfő által a Háznak megfontolásra visszaküldött jogállási törvénymódosításokat. Így várhatóan áprilisban életbe lép például az a passzus, amely szerint a közszféra azon dolgozóinak, akiket köztörvényes bűncselekmény miatt büntetőeljárás alá vontak, tájékoztatniuk kell munkáltatójukat a meggyanúsításukról.

Bővebben




A munkaerő-kölcsönzés korlátozása

2011 végéig kellett átültetni a munkaerő-kölcsönzésről szóló uniós irányelvet, amely egyebek mellett célul tűzte ki a kölcsönzés előtti jogi akadályok lebontását. Az Európai Bíróság egyik legfrissebb ítéletében értelmezte, hogy milyen kötelezettséget ró a tagállamokra ez az előírás – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Alkotmánybíróság elé kerül a vasárnapi boltzár

Népszerűtlen és alkotmányellenes a vasárnapi boltbezárás a szakszervezeteket tömörítő LIGA szerint, ezért népszavazást szeretnének a kérdésről. A Mokka vendége Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke volt.

Bővebben




A dolgozók havonta legfeljebb két vasárnapra oszthatók be

 Április elsejétől a kiskereskedelemben vasárnap is dolgozók 50 helyett 100 százalékos bérpótlékra jogosultak, és havonta legfeljebb két vasárnapra oszthatók be. A munkajog.hu cikkében a vasárnapi nyitva tartási tilalom alól mentesülő üzletek körét és az ott dolgozókra vonatkozó előírásokat mutatjuk be.

Bővebben




A közmunkásokra is a Munka törvénykönyve vonatkozhatna

A március 15-i demonstráción jelentették be civil szervezetek, hogy „rendszerbontó" népszavazást kezdeményeznek, és mindjárt kihirdették a 19 kérdést is. Ezek közül hetet tűzött napirendre a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfőn, ám a testület igen szőrösszívűnek bizonyult, mert egyet sem tartott referendumra bocsáthatónak. A múlt héten a bizottság ugyancsak hét kérdésről döntött, de mindössze kettőt engedett át – írja a Népszabadság.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector