Startlaphoz Csatlakozz!

Elit pedagóguskart hoznak létre

Az óvodák, iskolák fejlesztéseinek, tudásmegosztásának támogatása lesz a feladata azoknak a pedagógusoknak, akik egy uniós projekt keretében most a mesterpedagógus és kutatótanár profilok kialakításában vesznek részt. Az afféle elit pedagóguskar tagjai kreativitásukkal jobbítani szeretnének az életpályamodellen – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




Munkabeszüntetésre készülnek az egészségügyben

Bemérgesedtek a rezidensek. Belefújtak a sípba. Munkabeszüntetésre készülnek, ha nem sikerül a kormánnyal tárgyalások útján megegyezni például a bérrendezésről, vagy az életpályamodellről. Ők lesznek az élcsapat? A többiek mennek utánuk? Még nem tudjuk. De úgy tűnik, elkerülhetetlen lesz egy egészségügyi sztrájk, amelynek sikere elképzelhetetlen a társadalom támogatása nélkül. Az ő sípjuk is kell hozzá! – írja a Népszava.

Bővebben




A pedagógusok elégedetlenek az új életpálya-modellel

 A szakszervezetek szerint a pedagógusok elégedetlenek az új életpálya-modellel. Kovács Péter, a XVI. kerület fideszes polgármestere úgy véli, ennek oka elsősorban „tömegpszichózis”, ha sokat mondják a tanároknak, hogy rosszabbul jártak, akkor elhiszik. A köznevelési államtitkárság lapunkkal közölte, az öt pedagógus szakszervezettel 2013-ban kötött megállapodás kiegészítéséről jelenleg is tárgyalnak – olvasható a Magyar Hírlapban.

Bővebben




Egyetlen év alatt 30 ezer magyar hagyta itt az országot

Tavaly élénkült a belföldi és a külföldi vándorlás is. Rengetegen hagyták el az országot, közel 50 százalékkal többen, mint 2013-ban – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Szváziföld: Erősödik a szakszervezetek elleni támadás

Afrika utolsó abszolút monarchiája fokozta a szakszervezetek és aktivistáik elleni támadásokat. A Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség (ITUC) szerint a politikai pártokat betiltották Szváziföldön, amit bizonyít, hogy az Egyesült Demokratikus Mozgalom elnökét, Mario Masakut és a párt ifjúsági vezetőjét, Maxwell Dlaminit őrizetbe vették. A szvázi emberi jogi ügyvéd, Thulani Maseko és Bheki Makhubu újságíró két év börtönbüntetést kapott az igazságszolgáltatás függetlenségét hiányoló cikk miatt. 2015. március 19-én Thulanit magánzárkába zárták azután, hogy közzétették letartóztatásának egy éves évfordulóján írt levelét.

Bővebben




Szeminárium a szállítmányozási munkavállalók kiküldetéséről, bérezésésről

A Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete részt vet a Szállítási Dolgozók Európai Szövetsége által, a szállítmányozásban résztvevő munkavállalók kiküldetéséről és bérezéséről szóló kétnapos szemináriumon.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector