Startlaphoz Csatlakozz!

Csaknem 15 ezer pedagógus vesz részt minősítővizsgán vagy minősítési eljáráson

Idén folytatódik a pedagógus-előmeneteli rendszer bevezetése; csaknem 15 ezer pedagógus vesz részt minősítővizsgán vagy minősítési eljáráson, valamint elkezdődnek a tanfelügyeleti ellenőrzések is - közölte az Oktatási Hivatal szerdán az MTI-vel.

Bővebben




A szomszédból is elmennek az orvosok

Nem tudja pontosan sem a szlovák egészségügyi minisztérium, sem a Szlovák Orvosi Kamara (SLK), hogy hány orvos dolgozik külföldön, de a szlovákiai orvosok iránt nagy a kereslet - írta a pozsonyi Új Szó. Egyedül a pozsonyi 4. Job Days mintegy 300 orvosnak kínált állást Németországban és Ausztriában.

Bővebben




Leépítés kezdődik a német munkaügyi hivatalnál

Németországban több mint 15 ezer állást megszüntetnek a szövetségi munkaügyi hivatalnál (BA) a csökkenő munkanélküliség miatt.

Bővebben




Országos munkavédelmi és munkaügyi roadshow indult

Országos munkavédelmi és munkaügyi roadshow-t indított a Nemzetgazdasági Minisztérium, június 19-éig 39 helyszínre látogatnak el a Társadalmi Megújulás Operatív Program (Támop) munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése elnevezésű kiemelt projekt keretében.

Bővebben




Milyen a magyar és az amerikai munkamorál?

Egy korábbi cikkünkben sorra vettük azt a 8 ismérvet, hogyan gondolkodik amerikai tárgyalópartnerünk vagy éppen leendő munkatársunk, főnökünk, ha a tengeren túlról érkezett, és milyen protokollszabályokra érdemes ügyelni a közös munka során. Ebben az írásunkban amerikai és magyar tapasztalatról egyaránt beszámolunk, amelyet egy soron következő állásinterjú vagy éppen közös munka előtt érdemes átgondolni és megfontolni. A sikeres és jól végzett munka érdekében ugyanis sokkal fontosabb közös nevezőre jutni egymással, még akkor is, ha több gyökeres különbséget tapasztalunk egymással kapcsolatban – írja a profession.hu.

Bővebben




A mozgóbérre vonatkozó munkajogi szabályok

A hatályos törvényi szabályozás ugyan nem nevesíti a mozgóbért, mint juttatási formát, de ettől függetlenül – kiegészülve a bírói gyakorlattal – tartalmaz az arra való jogosultsággal és kifizetéssel kapcsolatos szabályokat – írja a munkajog.hu.

Bővebben




NAV: az szja-bevallások 10 százaléka hibás

Mintegy 800 ezer adózó nyújtotta be személyi jövedelemadó bevallását március végéig, emellett több mint 375 ezren kérték a NAV közreműködését annak elkészítésében; a beérkezett bevallások nagy részét már feldolgozták, a fennmaradó mintegy 10 százalék javításra szorul - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

Bővebben




HLSZ: bérgarancia alapra lenne szükség

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) szerint a Győr esete ismét rávilágít arra, hogy szükség lehet egy bérgarancia alap létrehozására.

Bővebben




Részmunkaidős ügyvezetés

Egy kisforgalmú, kereskedő Kft. magánszemély tagja ügyvezető a Kft-ben és a társaság tevékenységében is egyedül vesz részt. Végezhető-e mindkét tevékenység munkaviszonyban részmunkaidőben például heti 10-10 órában? A társasági szerződésben az van, hogy ügyvezetői teendőit munkaviszonyban látja el. Ezt milyen kóddal és feorral jelentsük a T1041-en? Ha dolgozik is a cégben, megteheti, hogy mint alkalmazott, munkaviszonyban szintén heti 10 órában, mint kereskedő? Ezt szintén milyen kóddal és feorral teheti meg? Továbbá ha a bérezése 30 ezer az egyik, és 35 ezer forint a másik munkaviszonyból, akkor mi után kell a járulékot fizetni? A társas vállalkozókra vonatkozó minimálbér  és járulékalap után vagy a 30 és a 35 ezer után? – a kérdésekre a munkajog.hu oldalán válaszol a szakértő.

Bővebben




Most gyorsult csak fel a magyarok elvándorlása

Tavaly minimum 31500 magyar állampolgár távozott legalább egy évre külföldre, majdnem másfélszer annyi, mint egy évvel korábban, és csaknem hat és félszer annyi, mint 2009-ben – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból, melyet a Világgazdaság ismertetett.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector