Startlaphoz Csatlakozz!

Minőségi munkaerőhiány Magyarországon

A következő időszakban sem lesz könnyű a pályakezdő diplomások sorsa, de van néhány terület, ahol jóval könnyebb lesz elhelyezkedni – derül ki abból a kutatásból, amelyet a HVG HR Center megbízásából a GVI és az Aon Hewitt végzett.

Bővebben




Jönnek a szakgimnáziumok

A munkaerőpiac igényeit a korábbiaknál inkább kiszolgáló szakképzés megvalósítása érdekében a szektor átalakításához szükséges törvényjavaslatokról, a többi között a szakképzési, a szakképzési hozzájárulásról szóló, a felnőttképzési és a köznevelési törvény módosításáról döntött a kormány - jelentette be Czomba Sándor.

Bővebben




Módosul a vasárnapi zárva tartásról szóló törvény

A kormány folyamatosan figyeli a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvénnyel kapcsolatos visszajelzéseket, és ennek alapján jelenleg is folyamatban van a jogszabály módosítása, erről Szatmáry Kristóf, a kereskedelempolitika kormányzati összehangolásáért felelős miniszteri biztos beszélt csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Bővebben




Adóváltozások várhatóak

Hatvanmilliárdos meglepetés a kormánytól. Várhatóan ekkora összeget spórolhatnak meg a cégek jövőre a társasági adó mérsékléséből. A 2016-os költségvetés tervezetét már a jövő héten tárgyalhatja a kabinet. A szokásos év végi hajránál ez jóval korábbi időpont, de részletes hároméves tervekről idén sincs szó. Pedig a kormánynak már tavaly áprilisban három évre szóló költségvetési tervet kellett volna letennie, ám helyette inkább a törvényt módosította.

Bővebben




Nincs megállás, kiürül az ország

Megállíthatatlan a magyarok elvándorlása, sőt, a friss hivatalos statisztika szerint az ütem még jelentősen emelkedik is. Minden évben egy közepes város lakosságának népességével csökken az itthoniak száma, az agyelszívás és a kontraszelekció riasztó méreteket ölt. A képzett fiatalok vagy rögtön az iskola után, vagy pár év hazai szakmai gyakorlattal mennek külföldre, és visszatérni csak kevesen akarnak – írja a HVG.

Bővebben




Elkészült a „Híd a munka világába” foglalkoztatási szövetkezet rendszerének alapmodellje

Elkészült a hátrányos helyzetű emberek ezreinek felzárkóztatását célzó, Híd a munka világába elnevezésű projekt foglalkoztatási szövetkezeti rendszerének alapmodellje - közölte a projektiroda.

Bővebben




Versenytilalom vagy titoktartás?

A munkaviszonyoknál gyakran találkozhatunk azzal, hogy a munkáltatók vegyítik a munkaszerződésekben a munkavállalói titoktartás, illetve a versenytilalmi vagy korlátozó rendelkezések egyes elemeit. Csak az anyagi oldalra fókuszálva és nagyon kisarkítva a kérdést, elmondható: az egyikért biztosan fizetni kell, hogy érvényes kikötés legyen, a másikért pedig fizetni lehet, de nem biztos, hogy érdemes, mert egyéb módon is kötelező érvényű a munkavállaló számára, és nem csak közvetlenül munkajogi szabályok alapján. Hogy melyikre mi is vonatkozik, írásunkban ennek a gyakorlatias szempontú megválaszolására vállalkozunk – írja az ado.hu.

Bővebben




A nagy többség elutasítja a vasárnapi zárva tartást

Az emberek többsége azt szeretné, ha nyitva lennének a boltok vasárnap – derült ki a Világgazdaság birtokába került friss felmérésből. A Medián által készített reprezentatív felmérést Balla Péter rendelte meg a cégtől, aki közösségi finanszírozással gyűjtötte össze a pénzt a kutatáshoz.

Bővebben




A luxusnyugdíjért jó helyre kell születni

Magyarországon tízezrek élnek 50 ezer forint alatti nyugdíjból, míg Ausztriában a nyugdíjminimum 250 ezer forint feletti. A Pénzcentrum megnézte a környező országokban adható legkisebb nyugdíjat, akadt azért olyan hely is, ahol még nálunk is kevesebbet kapnak.

Bővebben




Lábbusz: gyalog mennek dolgozni a közmunkások a Közúthoz

Egy névtelenséget kérő, közmunkásként dolgozó nő kereste meg a lapunkat, azt állítva, megnehezíti a munkájukat, hogy nem szállítják ki őket a munkavégzés helyszínére – írja a sonline.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector