Startlaphoz Csatlakozz!

Sztrájkot is támogatna az egészségügyben a Magyar Rezidens Szövetség a béremelésért

Akár sztrájkot is támogatna az egészségügyben a Magyar Rezidens Szövetség a béremelésért, erről a szervezet elnöke beszélt Magyarország élőben című műsorban.

Bővebben




Czibere Károly: akkor erős Magyarország, ha erős a hazai szociális rendszer

Akkor erős Magyarország, ha erős a hazai szociális rendszer, ami attól lesz erős, ha megbecsüljük a szociális dolgozókat és a rájuk bízottakat - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Győrben.

Bővebben




A diákmunka-szövetkezeteket is bevetné a munkanélküliség ellen a kormány

Gyakornoki rendszer kialakításáról tárgyal a kormány az iskolaszövetkezetekkel, a kezdeményezés 25 éves korig átmeneti foglalkoztatást biztosítana a pályakezdő munkanélkülieknek – írja a Napi Gazdaság.

Bővebben




Rendkívüli felmondás próbavásárlás miatt

Egy pénztáros a munkáltató által végzett próbavásárlás során nem minden árut pakoltatott ki a szalagra, nem ellenőrizte az árukat, ezáltal nem ismerte fel több áru elrejtését. A munkáltató emiatt rendkívüli felmondással élt, amit a Kúria szigorú ítéletében jogszerűnek értékelt – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Fiatalok véleményére kíváncsi az EMMI

A munkavállalás és az anyanyelven való érvényesülés kérdéseiről beszélgettek a Selye János Egyetem (SJE) diákjai Balog Zoltánnal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma tárcavezetőjével a „ Rólad szól” konzultációs program révkomáromi állomásán kedden. A miniszter rámutatott: a program beszélgetésein két tucat helyszínen mintegy 2-3 ezer fiatalt szólítanak meg közvetlenül.

Bővebben




Munkaidőkeret és elszámolási időszak

Kétrészes cikksorozatunkban a munkáltatónak a munka törtvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) által, a rugalmasabb munkaidő-szervezés érdekében biztosított lehetőségeit vizsgáljuk. E témához kapcsolódóan a sorozat első részében áttekintjük az egyenlőtlen munkaidő-beosztás lényegét, jelentőségét, valamint az egyenlőtlen munkaidő-beosztásra lehetőséget biztosító, legelterjedtebb munkajogi intézményt, a munkaidőkeretet, ehhez kapcsolódóan a munkaviszony munkaidőkeret lejárta előtti megszűnésekor történő elszámolás kérdéskörét. A cikksorozat második részében tekintjük át a gyakorlatban kevésbé alkalmazott elszámolási időszak intézménye, valamint a munkáltatónak munkaidőkeret vagy elszámolási időszak alkalmazása esetén a munkaidő-beosztással kapcsolatos rugalmas lehetőségeit – írja a munkajog.hu.

Bővebben




A vezetésre születni kell?

 Bár a magasabb fizetés és az elismertség vonzóvá teszik a vezetői pozíciót, nem mindenki alkalmas ennek a munkakörnek a betöltésére. Amellett, hogy nem szabad mindig felülírnia a munkatársakat, olyan jutalmazáson alapuló motivációs rendszert kell bevezetni, ami nemcsak a beosztottak teljesítményét növeli, de összhangban van a vállalat hosszú távú céljaival – hívta fel a figyelmet Hónig Péter tanácsadó, a Rádió Orienten.

Bővebben




Nem könnyű az emberkölcsönzés

Egyre menőbb vállalkozási modell a munkaerőközvetítés. Ha úgy dönt, Ön is ezzel szeretné keresni a kenyerét jó, ha már most tisztázza, mi minden kell mire ezt a fő tevékenységi formát a cégébe bevezettetheti. Garantáltan nem lesz sima ügy - foglalta össze a tudnivalókat a Piac&Profit.

Bővebben




A piacképes gyakorlati tudás hiányzik a frissdiplomásoknál

Diplomás szakemberhiány, hiányos vállalati tervezés és a fiatalokkal szembeni fenntartások jellemzik a magyar munkaerőpiacot, derül ki a HVG HR Center friss kutatásából, melyet a Profitline is ismertetett.

Bővebben




Több bér vagy hálapénz?

Lassan az egész szakma elutasítja vagy legalábbis álszentnek minősíti azt törvénymódosító szöveget, amely az utólag fizetett hálapénz elfogadását ismét megengedné az orvosoknak – olvasható a Népszavában.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector