Sztrájkot is támogatna az egészségügyben a Magyar Rezidens Szövetség a béremelésért

Akár sztrájkot is támogatna az egészségügyben a Magyar Rezidens Szövetség a béremelésért, erről a szervezet elnöke beszélt Magyarország élőben című műsorban.

Bővebben




Czibere Károly: akkor erős Magyarország, ha erős a hazai szociális rendszer

Akkor erős Magyarország, ha erős a hazai szociális rendszer, ami attól lesz erős, ha megbecsüljük a szociális dolgozókat és a rájuk bízottakat - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Győrben.

Bővebben




A diákmunka-szövetkezeteket is bevetné a munkanélküliség ellen a kormány

Gyakornoki rendszer kialakításáról tárgyal a kormány az iskolaszövetkezetekkel, a kezdeményezés 25 éves korig átmeneti foglalkoztatást biztosítana a pályakezdő munkanélkülieknek – írja a Napi Gazdaság.

Bővebben




Rendkívüli felmondás próbavásárlás miatt

Egy pénztáros a munkáltató által végzett próbavásárlás során nem minden árut pakoltatott ki a szalagra, nem ellenőrizte az árukat, ezáltal nem ismerte fel több áru elrejtését. A munkáltató emiatt rendkívüli felmondással élt, amit a Kúria szigorú ítéletében jogszerűnek értékelt – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Fiatalok véleményére kíváncsi az EMMI

A munkavállalás és az anyanyelven való érvényesülés kérdéseiről beszélgettek a Selye János Egyetem (SJE) diákjai Balog Zoltánnal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma tárcavezetőjével a „ Rólad szól” konzultációs program révkomáromi állomásán kedden. A miniszter rámutatott: a program beszélgetésein két tucat helyszínen mintegy 2-3 ezer fiatalt szólítanak meg közvetlenül.

Bővebben




Munkaidőkeret és elszámolási időszak

Kétrészes cikksorozatunkban a munkáltatónak a munka törtvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) által, a rugalmasabb munkaidő-szervezés érdekében biztosított lehetőségeit vizsgáljuk. E témához kapcsolódóan a sorozat első részében áttekintjük az egyenlőtlen munkaidő-beosztás lényegét, jelentőségét, valamint az egyenlőtlen munkaidő-beosztásra lehetőséget biztosító, legelterjedtebb munkajogi intézményt, a munkaidőkeretet, ehhez kapcsolódóan a munkaviszony munkaidőkeret lejárta előtti megszűnésekor történő elszámolás kérdéskörét. A cikksorozat második részében tekintjük át a gyakorlatban kevésbé alkalmazott elszámolási időszak intézménye, valamint a munkáltatónak munkaidőkeret vagy elszámolási időszak alkalmazása esetén a munkaidő-beosztással kapcsolatos rugalmas lehetőségeit – írja a munkajog.hu.

Bővebben




A vezetésre születni kell?

 Bár a magasabb fizetés és az elismertség vonzóvá teszik a vezetői pozíciót, nem mindenki alkalmas ennek a munkakörnek a betöltésére. Amellett, hogy nem szabad mindig felülírnia a munkatársakat, olyan jutalmazáson alapuló motivációs rendszert kell bevezetni, ami nemcsak a beosztottak teljesítményét növeli, de összhangban van a vállalat hosszú távú céljaival – hívta fel a figyelmet Hónig Péter tanácsadó, a Rádió Orienten.

Bővebben




Nem könnyű az emberkölcsönzés

Egyre menőbb vállalkozási modell a munkaerőközvetítés. Ha úgy dönt, Ön is ezzel szeretné keresni a kenyerét jó, ha már most tisztázza, mi minden kell mire ezt a fő tevékenységi formát a cégébe bevezettetheti. Garantáltan nem lesz sima ügy - foglalta össze a tudnivalókat a Piac&Profit.

Bővebben




A piacképes gyakorlati tudás hiányzik a frissdiplomásoknál

Diplomás szakemberhiány, hiányos vállalati tervezés és a fiatalokkal szembeni fenntartások jellemzik a magyar munkaerőpiacot, derül ki a HVG HR Center friss kutatásából, melyet a Profitline is ismertetett.

Bővebben




Több bér vagy hálapénz?

Lassan az egész szakma elutasítja vagy legalábbis álszentnek minősíti azt törvénymódosító szöveget, amely az utólag fizetett hálapénz elfogadását ismét megengedné az orvosoknak – olvasható a Népszavában.

Bővebben