Felmondás várandós nőnek próbaidő alatt

Felmondhat-e veszélyeztetett terhes munkavállalójának a próbaidő alatt a munkáltató? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt az adozona.hu oldalán.

Bővebben




Szijjártó: a munkahelyteremtő beruházások fogják visszahozni Európa versenyképességét

Szijjártó Péter úgy vélte, hogy a munkahelyteremtő beruházások fogják visszahozni Európa versenyképességét, Jyrki Katainen uniós biztos, az Európai Bizottság alelnöke pedig azt hangsúlyozta, hogy az európai gazdaságok mélyen gyökerező gondja a beruházások hiánya, éppen ezért döntöttek az Európai Stratégiai Beruházási Alap létrehozásáról, amelynek keretében 315 milliárd euróval finanszíroznak új beruházásokat.

Bővebben




Életfogytig munkára ítélve

A magyarok 77 százaléka véli úgy, még nyugdíjas korában is dolgoznia kell, de gondot jelenthet, hogy a munkavállaló aktív életpályája gyakran hosszabb, mint egy szakma élettartama – olvasható a heol.hu.

Bővebben




Jobb az idősebb kolléga, mint a fiatal?

Markáns paradigmaváltási szándék mutatkozik a foglalkoztatók körében: egy friss felmérés szerint, a fiatalabb generációkkal szemben megbízhatóbbak munkájukban az idősebbek, ezért a munkaadók egyre több 50 év feletti munkavállaló foglalkoztatását tervezik – olvasható a Privátbankár oldalán.

Bővebben




Már nem éri meg perelni a munkáltatót

Az új Mt. szabályai néhány kivételtől eltekintve 2012. július 1. napjával léptek hatályba, és alapvetően rajzolták át a munkavállalók és a munkáltatók jogait és kötelezettségeit, valamint kockázat átcsoportosítást is végrehajtottak a felek között – írja a Piac&Profit.

Bővebben




Kiégtek a tűzoltók Bakondi idején

  „Bakondi György a szakszervezeti vezetőkkel sem találta meg a közös hangot. Hozzáállását más vezető is példaként vette. A tűzoltók szívatására, megalázására és fenyegetésére azért volt energia…” – idézi a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete a lánglovagok.hu nevű szakportál írását.

Bővebben