Startlaphoz Csatlakozz!

Felmentek az elnökhöz

Mintha csak kirándulók lennének, úgy lepik el szombaton a Normafa rétjét a gyászruhába bújt nők, férfiak. A köztársasági elnökhöz készülnek, hogy együtt megmondják neki: nem fog menni. Már nem bírják tovább a 12 órás műszakot, elegük van abból, hogy munkájukért az éhenhaláshoz se elég fizetséget kapnak. Azt is szeretnék az elnöknek elmondani, hogy az egészségügy már „nem összeomlóban van, hanem összeomlott” – írja a Népszabadság.

Bővebben
Lakhatási támogatást is kaphatnak a rendvédelmi dolgozók

Lakhatási támogatást is kaphatnak a rendvédelmi dolgozók a júliustól induló többlépcsős béremelés-sorozat mellett - számolt be az M1 aktuális csatorna Híradója szombaton.

Bővebben
A gyermekápolási táppénz

 Beteg gyermekük ápolása esetén speciális, gyermekápolási táppénz illeti meg a szülőket. Az adozona.hu cikkében összefoglalták a legfontosabb tudnivalókat.

Bővebben
Elháríthatatlan külső ok

 A munkavállaló több éve munkaviszonyban áll munkáltatójával. Az időszakos orvosi vizsgálaton munkaköre további ellátásához az orvos nem adott engedélyt, alkalmatlannak nyilvánította. Az alkalmatlansághoz nem fűzött korlátokat, csak egyszerűen „alkalmatlan”. A munkavállaló nem keresőképtelen.  A munkáltató más munkakört nem ajánlott fel, írásban közölte, hogy menjen haza, bért nem fizet.  Az Mt. 146. § (1) bekezdését jelölte meg, hogy azért nem fizet munkabért, mert számára elháríthatatlan külső ok merült fel. Kérdezem: A munkavállaló egészségi állapota lehet a munkáltatónak elháríthatatlan külső ok? Az elháríthatatlan külső okra hivatkozással megtagadhatja a bérfizetést? Jogszerűen elvárhatja a munkáltató a munkavállalótól, hogy kezdeményezze a munkaviszonya megszüntetését? - írja a munkajog.hu.

Bővebben
Bennünket nem ösztönözni kell, hanem megfizetni

A háziorvosi tevékenység mentesítését a helyi iparűzési adó alól, a szakorvosi vizsgával rendelkező háziorvosok szakorvosként is történő finanszírozását, illetve az alapellátási szerződések egységesítését a háziorvosok és védőnők esetében is tartalmazza az új alapellátási törvény tervezete, amelyet napokon belül társadalmi egyeztetésre bocsátanak - mondta Zombor Gábor szombaton egy zalakarosi konferencián.

Bővebben
Minimálbér-háború előtt

 Ha Németország a területén áthaladó külföldi kamionosok számára előírták a német minimális órabért, nem kellene-e ugyanazt a minimálbért megadni a Kelet-Európában működő német tulajdonú gyárak alkalmazottainak is? – tette fel a kérdést Karmos Gábor , a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára arra utalva, hogy az egyik ország nem szabhatja meg a másikban alkalmazott bérszintet.

Bővebben
Megkapják a német minimális órabért a kamionsofőrök?

Úgy tűnik, az uniós vizsgálat lezártáig nem ellenőrzik a német hatóságok, hogy az országban rakodó külföldi kamionsofőrök megkapják-e a német minimális órabért. Párizs is a brüsszeli döntésre vár, mert már kész a hasonló, de 9,6 eurót tartalmazó előírás – írja a Világgazdaság.

Bővebben
A VOSZ és a Liga 13. kérdéssel egészítené ki a nemzeti konzultációt

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (Liga) a vasárnapi zárva tartásra vonatkozó kérdéssel egészítené ki a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció 12 kérdését - közölte a két érdekképviselet.

Bővebben
Magyarország brutálisan boldogtalan

 Kijött a világ országainak boldogságát vizsgáló lista, amit Svájc vezet, Magyarország pedig a lista alsó fertályán kullog.

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector