Startlaphoz Csatlakozz!

Az EKSZ vizsgálatokat követel

  Szórólap-osztogatással és kínos kérdéseket feszegető molinókkal zavarták meg a Fővárosi Közgyűlés mai ülését. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) a mintegy 200 ezer tagot tömörítő, legnagyobb érdekvédelmi konföderáció, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) támogatásával vizsgálatokat követel. Tarlós István főpolgármester látványosan nem vett tudomást az elé feszített feliratokról – írja a Népszabadság.

Bővebben




Oroszországban visszaállítanák a munkakerülés büntethetőségét

 Visszaállítanák a munkakerülés büntethetőségét Oroszországban - olvasható az Izvesztyija című orosz napilap hétfői számában.

Bővebben




Első negyedév: 348 ezer ember volt munka nélkül

Idén az első negyedévben 4,117 millió foglalkoztatott volt Magyarországon, 79 ezerrel (2 százalékkal) több, mint egy évvel korábban – közölte a KSH. A munkanélküliségi ráta 0,5 százalékponttal 7,8 százalékra csökkent.

Bővebben




Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk

A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról – olvasható a Privátbankár oldalán.

Bővebben




Határozott idejű munkaviszony a közszférában

A határozott időre létrehozott munkaviszonyt az atipikus munkaviszony-formák közé szokás sorolni. Ezekre jellemző, hogy egyfelől az általános szabályok szerinti munkaviszonyhoz képest rugalmasabb foglalkoztatást tesznek lehetővé, másfelől a rugalmasság egyes hátrányait a munkavállalók viselik – így a határozott időre kötött munkaszerződés esetén azt, hogy a jogviszony megszűnésekor nem jár számukra felmondási idő, illetve végkielégítés. Erre tekintettel mind a verseny- mind a közszférában a határozott idejű jogviszonyok esetköre tekintetében törvényi szinten került sor korlátozások megfogalmazására – olvasható a munkajog.hu-n.

Bővebben




Megmenekült az MKB pénztára, a jegybank is állást foglalt

Jól hajráztak az MKB Magánnyugdíjpénztár tagjai, mára az intézmény honlapja szerint meglett a 70 százalékos tagdíjfizetési arány. A négy magánnyugdíjpénztár közül kettő, a Horizont és a Budapest már februárban elérte a végelszámolás elkerüléséhez szükséges limitet. Az MKB havonta ezer forintos tagdíjat kért a tagoktól, és korábban azt javasolta: havonta fizessen mindenki, nem tudni ugyanis, hogy októberben, amikor a jegybank először vizsgálja majd az arányokat, el fogja-e fogadni, ha a tagok előre kifizetnek több havi, vagy egy egész éves tagdíjat – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Lesz jó és rossz hálapénz?

Közel fél évszázada menetrendszerű megszállottsággal elő-előkerül a hálapénz kérdése az egészségügyi sajtóban és a politikai vitákban. Az örökzöld téma legfontosabb megállapításai is szinte szó szerint ismétlődnek: a pénzhiánnyal küzdő magyar egészségügyi rendszer kitermeli a zsebekbe dugdosott borítékok intézményét, ellene csakis az ellátás gyökeres átalakításával lehetne fellépni. Csakhogy ebbe az alapvető, rendszerszintű változásba eddig minden kormányzat bicskája beletört, s a most ismét fellángolt vitában is csupán a tüneti kezelésig jutottak el – írja a Népszava.

Bővebben




Emelkedett a halálos munkahelyi balesetek száma

Országosan és Csongrád megyében is emelkedett a halálos munkahelyi balesetek száma, ezért a megyei kormányhivatal megerősíti a munkavédelemmel kapcsolatos tájékoztató tevékenységét – jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott szerdán Hódmezővásárhelyen.

Bővebben




Ők a vasárnapi boltzár nyertesei

 Új munkahelyeket teremt a kereskedelemben elrendelt kötelező vasárnapi pihenőnap, a kisboltok számára kedvező fordulatot hozott a rendelkezés – írja az Origo.

Bővebben




A szakszervezetek mondatták le a VW elnökét

Kiderült, hogy Ferdinand Piech nem önszántából mondott le a Volkswagen trónjáról. A felügyelőbizottság munkavállalókat tömörítő csoportja és az alsó-szászországi tartományi kormányzat képviselői intéztek neki ultimátumot – tudta meg az autopro.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector