Startlaphoz Csatlakozz!

2015. április 30

Összefogásra buzdít a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke

Az egyetlen járható út az összefogás útja, egy korszerű, demokratikusan működő szövetséget kell teremteni, hogy ne verhessenek éket kormány- és köztisztviselő, buszvezető, vasutas, pedagógus és szakszemélyzet közé - mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnöke csütörtökön Budapesten.

Bővebben




A ringlispíl már a múlté

Régi majálisozónak számítok, az elmúlt több mint negyven évben egy kezemen meg tudnám számolni hányat hagytam ki. Én még voltam felvonulni, először nagyapám brigádjával a Diósgyőri Gépgyár munkásaival, aztán anyukám munkahelye a Semmelweis Kórház dolgozóival. Az igazi ünnep nekem azonban a majális volt. Ringlispíl, vattacukor, céllövölde, bográcsgulyás – írja Nyakó István, a Közmunkás-szakszervezet társelnöke a Népszavában . 

Bővebben




Komoly sztrájkfenyegetést kapott a BKV, már emelne a béreken

A VS.hu értesülése szerint a BKV elmozdult eddig tartott álláspontjáról, hogy 2015-ben nulla béremelést ad dolgozóinak. 2 százalékkal csábítják a szakszervezeteket. Ez 1 milliárd forintba kerülne. Egy héten belül eldől, lesz-e sztrájk májusban, vagy elfogadják az ajánlatot. Januárban arról szóltak a hírek, a BKV költségvetését – főváros jóváhagyásával – úgy tervezte a Budapesti Közlekedési Központ Zrt., hogy abban nem szerepel forrás a közlekedési vállalat dolgozóinak béremelésre. Míg tavaly 3 százalékos alapbéremelést kaptak, az idei előirányzat nulla százalék volt.

Bővebben




Érdemi ajánlat esetén függesztené fel a sztrájkot a szakszervezet a postánál

Akkor fontolná meg a sztrájk felfüggesztését az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ), ha érdemi béremelési ajánlatot tenne és tárgyalna a munkavállalók képviselőivel a posta értékszállító cége, a JNT Security Kft. (JNT) - derül ki ÉŐDSZ és a sztrájkbizottság JNT-nek címzett leveléből.

Bővebben




Vonulásos tüntetést tartanak május elsején szakszervezetek és a netadós civilek

 A Dózsa György útról a Városligetbe vonulnak majd május elsején délelőtt az európai bérekért demonstráló szakszervezetek és a korábban a netadóért és a magánnyugdíjakért tüntető civilek – tudta meg a HVG.

Bővebben




Ünnepnapok 2015

2015-ben hazánkban három munkanap-áthelyezés lesz, négynapos hosszú hétvége még kettő lesz az idén, egy pedig már megvolt. Január 10., augusztus 8. és december 12. szombati munkanap, míg január 2. péntek, augusztus 21. péntek és december 24. csütörtök pihenőnap. Ezen kívül négy alkalommal háromnapos a hétvége: húsvéthétfő és pünkösdhétfő miatt, valamint május elseje hétfőre, október 23. pedig péntekre esik.

Bővebben




Több tízezer forintos fizetéscsökkenést hozhat a béremelés a rendvédelmi dolgozóknak

Bár július elsejétől átlagosan harminc százalékkal emelkedik a rendvédelmi dolgozók bére, mégis lesznek, akik több tízezer forinttal kevesebbet vihetnek haza. A problémát az eseti pótlékok megszüntetése okozza, mert azt nem pótolja az alapfizetések emelése. A testületnél lévők abban bíznak, hogy januárig rendeződik a helyzetük – tudta meg az Origo.

Bővebben




A posta cége a tárgyalás folytatását kezdeményezi

A posta értékszállító cége, a JNT Security Kft. (JNT) a bértárgyalások folytatását kezdeményezi, és közölte azt is: nem tekinti a kollektív szerződés megszegésének, ha az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ) a tárgyalások alatt gyakorolja a sztrájk szervezésére vonatkozó jogokat.

Bővebben




Egyharmadnyi pályaelhagyó

 Olyan oktatási rendszerre van szükség, amely elsősorban a megszerzett tudás rugalmas hasznosításában segíti a munkavállalókat – mondják a KSH kutatói. A népszámlálás adatai alapján elemezték, hogy a csaknem 4 millió dolgozó képzettsége mennyire felel meg a foglalkozásának. Arra a következtetésre jutottak, hogy a legtöbb szakma gyakorlásához – így például ahhoz, hogy valaki miniszter vagy államtitkár legyen – generálisabb tudás is elegendő – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Sztrájkolhatnak is a mentősök pótlékukért

Három éve küzdenek a mentőautókon szolgáló dolgozók az egészségkárosító-kockázati pótlékért az ország 19 bíróságán. A havi húszezer forintos pótlék létfontosságú a mentősöknek, hiszen átlagosan bruttó 150 ezer forintot keresnek havonta. Az évek során többen visszaléptek a pertől, de nemcsak a bíróságot, hanem magától a pályát is sokan elhagyják a hihetetlen alacsony nettó kereset, nagy felelősség és pszichés terhelés miatt. - A kukásautón dolgozók többet keresnek, mint az OMSZ kivonuló mentőállománya - mondta a HR Portálnak Dr. Kusper Zsolt. A Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke kitartásra buzdítja a perben álló mentősöket. Kijelentette: addig harcolnak, míg meg nem találják igazukat és készek egyéb módon is nyomást gyakorolni a kormányzatra, munkáltatóra.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector