Startlaphoz Csatlakozz!

Az ötödik legolcsóbb a magyar munkaerő az EU-ban

Németország magánszektorában mintegy 10 százalékkal alacsonyabb az egy órára jutó munkaerőköltség mint Franciaországban – derült ki a német statisztikai hivatal (Destatis) adataiból.

Bővebben




Munka van, csak épp 60 ezer forinttal kevesebbért havonta

 Csökkent a munkanélküliek száma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint. 2015. január-márciusban az egy évvel korábbihoz képest 17 ezer fővel, 348 ezerre csökkent a munkanélküliek száma. Így a munkanélküliségi ráta 7,8 százalékra csökkent. Bár a munkanélküliségben egyenlőek a férfiak és a nők, a fizetésekben nagy különbségek vannak.

Bővebben




A haza ott van, ahol szeretnek

Múlt heti cikkünk (Nővértavasz feketében) után sok levelet kaptunk a magyar egészségügyből menekülő nővérektől. Az általuk vázolt helyzetkép azt mutatja, hogy Magyarországtól nyugatra mintha egy egészen más, és főképp normális világ fogadná őket. Még akkor is, ha nehézségekkel ott is meg kell küzdeni – írja a Vasárnapi Hírek.

Bővebben




Létezik a női üvegplafon

Hiába lenne rá alkalmas, sok nő az anyaság miatt nem juthat feljebb a munkahelyi ranglétrán. A jogász-pszichológus konkrét megoldást javasol.

Bővebben




Nem szeretünk 50 órát dolgozni egy héten

Az OECD tette közzé a listáját arról, hogy a foglalkoztatottak mekkora aránya dolgozik legalább 50 órát egy héten. Az oroszok szeretik a legkevésbé a túlórát, Törökországban pedig - ha hihetünk a statisztikáknak - estig égnek a lámpák az irodákban – írja a portfolio.hu.

Bővebben




Rendszerváltás az energetika munkaerőpiacán

A megújuló energiaforrások világszerte tapasztalható előretörése nem csak az energiaárak és a technológia, hanem a munkaerőpiac terén is komoly átalakulást hoz magával. Bár a fosszilis energiahordozókon alapuló gazdálkodás végét már holnapra váró félelmek meglehetősen túlzóak, a piaci szereplőknek és a kormányzatoknak már ma fel kell készülniük az energiaszektor munkaerőpiacának átrendeződésére – írja a chikansplanet.blog.hu.

Bővebben




Döntenek a szociális dolgozók bérrendezéséről

Zöld jelzést kaphat a héten a szociális ágazatban dolgozók bérrendezése, vagyis júliustól akár kilencvenezer ember fizetését is megemelhetik, éves szinten 15 milliárd forinttal – értesült a Napi Gazdaság több forrásból is. A lap úgy tudja, a kormány szerdai ülésén minden bizonnyal pontot tesz a szociális területen foglalkoztatottakat érintő kérdések végére, már csak azért is, mert a mostani lesz a kabinet utolsó ülése a jövő évi költségvetés tervezetének benyújtása előtt.

Bővebben




Baleset: amikor milliókat fizet a munkáltató

A munkáltatóra objektív felelőssége folytán terhesebben értékelendő, ha vétkesen hat közre a baleset bekövetkezésében. Döntött a Kúria – melyről a munkajog.hu is beszámolt.

Bővebben




Így nő a kétgyermekesek nettó bére jövőre

Jövőre a legtöbbet azok a szülők nyernek a kétgyermekes családok adókedvezményének emelésén, akik alacsonyabb bérért dolgoznak. Kalkulátorunkkal megnézheti, Önt, hogyan érinti a változás – írja az mfor.hu.

Bővebben




Pénzről ígéretet, szabályokról törvényt kap az alapellátás

Noha a kormány eredetileg a háziorvosok kedvét kereste az új alapellátási törvénnyel, a társadalmi vitára bocsátott változatba számos orvos- és betegbosszantó elem került - olvasható a Népszabadságban.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector