Startlaphoz Csatlakozz!

Szociális Ágazati Sztrájkbizottság Közleménye

A Szociális Ágazati Sztrájkbizottság mai rendkívüli ülésén úgy döntött, hogy az egyeztetések eredménytelenségére tekintettel megszakítja a sztrájktárgyalásokat a Kormánnyal. A sztrájk idején biztosítandó még elégséges szolgáltatás megállapítása érdekében a szakszervezetek bírósághoz fordulnak. A szociális ágazat követeléseinek nyomatékosítására a Sztrájkbizottság 2015. május 29-re vonulásos demonstrációt szervez, és felhívja az ágazat valamennyi dolgozóját és ellátottját, hogy részvételével támogassa azt.

Budapest, 2015. május 11.

Szociális Ágazati Sztrájkbizottság

Bővebben




Amikor még a nyugdíj a teljes utolsó fizetés összege volt

I. Ferenc József magyar király százharminc éve, 1885. május 13-án szentesítette az 1885. évi XI. törvénycikket, amely rendezte az állami tisztviselők, altisztek és szolgák nyugdíját. A közhiedelemmel ellentétben a nyugdíjrendszer Magyarországon viszonylag rövid múltra tekinthet vissza. A munkaképtelenné vált emberek sokáig nem számíthattak támogatásra sem munkáltatójuktól, sem az államtól, csak az úgynevezett önsegélyező egyesületekre, megtakarításaikra vagy családjuk segítségére támaszkodhattak. Nyugdíjban először az állami bürokráciában dolgozók részesültek, az ő kiváltságos helyzetüket iktatta törvénybe a képviselőházban 1885 áprilisában megvitatott jogszabály, amely május 17-én jelent meg a Magyar Törvénytárban – írja a Napi Gazdaság.

Bővebben




Így kezelhet személyes adatokat a munkáltató

A munkaviszony fennállása során, sőt már az azt megelőző kiválasztáskor a munkavállalók számos személyes adata kerül a munkáltató birtokába. Ezen adatok kezelésére szigorú szabályok vonatkoznak, amelyeket minden munkáltató köteles megtartani. Mely személyes adatokat kezelhet a munkáltató, és miként? Milyen kötelezettségei vannak a személyes adatok kezelésével kapcsolatban? A Piac&Profit szakértője segít.

Bővebben




Ekkora béremelést ígér Varga a tanároknak és a rendvédelmi dolgozóknak

A pedagógusok 10 százalékos, míg a rendvédelmi és a fegyveres dolgozók 5 százalékos béremelkedésre számíthatnak. Jövőre 43 ezer ápoló és 18 ezer orvos részesülhet béremelésben, amelyre 15,8 milliárd forint jut - ígérte a nemzetgazdasági miniszter az Origónak adott interjúban. Beszélt arról is, hogy ellenzi a halálbüntetést, illetve hogy kirgúná a kormánypolitikát kritizáló MNB-dolgozót, ha ő lenne a főnöke – írja a HVG.

Bővebben




Jövőre megint a gazdagabbak járnak jól

A jövő évi terv kapcsán Orbán Viktor ismét kifejtette, mit is ért munkaalapú gazdaságon: ahogy a tíz pontból kiderült, a tehetősebbeknek kedvező adórendszert és közmunkások százezreit – írja a 168 óra.

Bővebben




Utazási idő, mint munkaóra

Mikor számít bele az utazási idő a munkaidőbe? – kérdezte egy olvasó olvasó. dr. Hajdu-Dudás Mária, a munkajog.hu munkajogász szakértője válaszolt.

Bővebben




Felmondás: nem mindig jön be, ha a munkáltató átszervezésre hivatkozik

Átszervezésre hivatkozva mondta fel munkavállalója munkaviszonyát a munkáltató. A peres ügy a Kúrián kötött ki – olvasható az adozona.hu oldalán.

Bővebben




Álláskeresési támogatások

A munkanélküliséggel összefüggő problémák kezelésének alapvetően két fő irányát szokták megkülönböztetni, az egyik a foglalkoztatás (a munkába állás) elősegítése (aktív foglalkoztatáspolitika), a másik pedig a munkanélküli személy egzisztenciájának a védelme (passzív eszköz) – írja összefoglalójában a munkajog.hu.

Bővebben




Cser Ágnes: a 2004-ben megfogalmazott sztrájkkövetelések ma is aktuálisak

Az elmúlt évtizedek óriási méretű forráskivonása mellett az egészségügyieket képviselő szervezetek széthúzása is szerepet játszott abban, hogy továbbra sem rendezett az egészségügyi és szociális ágazatban dolgozók helyzete. Így a 2004-ben megfogalmazott sztrájkkövetelések ma is aktuálisak – mondta a Magyar Nemzetnek Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók, Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke. Ennek ellenére a szervezet nem támogatja a mostani demonstrációkat.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector