Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete : A kormány a közigazgatásban dolgozók több mint felének nem kínál életpályát?

A Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum 2015. március 21-én tartott ülésén dr. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hivatalosan is bejelentette, hogy 2016. július 01-jétől elindul a kormánytisztviselői életpálya-modell, amelynek első ütemében 35%-os béremelésre számíthatnak a munkatársak, a következő három évben további 5-5%-ra.

Bővebben




A BM szerint a közfoglalkoztatást nem lehet a munkaerőpiaci munkahelyek megszüntetésére használni

 A Belügyminisztérium (BM) közlése szerint a közfoglalkoztatás céljával nem egyeztethető össze, hogy azt az elsődleges munkaerőpiac álláshelyeinek megszüntetésére használják.

Bővebben




Andor: Segélyezéstől a beruházás felé fordultak a jóléti államok

Az európai jóléti államok átalakulóban vannak, és a segélyezéstől a beruházás felé mozdulnak el belső reformok révén – mondta Andor László volt foglalkoztatási EU-biztos a Világgazdaság konferenciáján.

Bővebben




Nők 40: mi számít szolgálati időnek?

Keresőtevékenység, munkanélküli ellátás, gyermeknevelés, betegápolás: mi, hogyan számít be a nők kedvezményes nyugdíjazásához szükséges jogosultsági időbe?

Bővebben




Munkajogi kárfelelősség a gyakorlatban

Az új Mt. munka törvénykönyve és Ptk. a munkajogi kárfelelősség terén szemléletváltást és számos alapvető változást hozott. Dr. Hanyu Henritta A Munkajogi kárfelelősség a gyakorlatban című könyve segít eligazodni a  változások között, ebből közlölt részletet a munkajog.hu.

Bővebben




Januártól bővül a gyed extra

A munkába visszatérő anyák 2016 januárjától már a gyermekük 6 hónapos korától igénybe vehetik a gyed extrát a kormány szerdai döntése értelmében - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken egy budapesti konferencián.

Bővebben




EKSZ: a BKV-nál nem dolgoznak tizenháromezren, így nincs szükség elbocsátásokra

Varga Mihály nem ismeri a számokat, mert a BKV-nál nem dolgoznak tizenháromezren, így nincs szükség elbocsátásokra – mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke.

Bővebben




Reálértéken csökkenek a nyugdíj- és szociális kiadások

Nem jó irányba változnak az állami kiadások 2016-ban: a kormány által bemutatott számokból kiderül, hogy az állam működési költségei tovább nőnek, a jóléti kiadások stagnálnak, a gazdasági kiadások jelentősen csökkenek. Egy jó hír van: az államadósság kamatkiadásai csökkenek.

Bővebben




Kordás László: szemfényvesztés a közalkalmazottak közmunkásként való akalmazása

- Nagyon rossz tapasztalatom van erről, én már láttam napközis tanárt, aki közmunkásként látja el a feladatát, amiért így 51 800 forint nettó fizetést visz haza - mondta Kordás László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a KLIK-nél dolgozó közalkalmazottak növekvő számával kapcsolatban.

Bővebben




Nagyot nőtt a nyugdíjkasszák vagyona az első negyedévben

Tizenhárom százalékkal, 1041 milliárd forintra nőtt a Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjkasszák vagyona az első negyedévben - közölte a szövetség, amely beszámolt arról is, hogy a csütörtöki közgyűlés döntése szerint Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (Pénztárszövetség) név alatt folytatja munkáját a szervezet.

Bővebben