Startlaphoz Csatlakozz!

Ezrek vonultak a belvárosban

Nekünk csak ez jutott – volt olvasható egy botra tűzött pelenkán, amelyet az Andrássy úton lobogtat egy tüntető a szociális ágazatban dolgozók „fekete pólós” demonstrációján. Több ezren vonultak a Kodály köröndtől a Kossuth térre, hogy sípokkal, sámándobokkal adják a kormány értésére: elég volt az ígérgetésekből. Hátha ebből értenek – írja a Népszabadság.

Bővebben




Hamis nyelvvizsga miatt 57 rendőrt rúgtak ki

Hamis nyelvvizsga miatt több tucat embernek kellett távoznia a rendőrségtől, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak pedig tíz pénzügyőre ül emiatt a vádlottak padján. Hasonló esetek előfordultak a Honvédségnél és a Katasztrófavédelemnél is, de a Budapesti Törvényszék sem maradt ki a szórásból. Egyedül a NAV-nál titokzatoskodnak. A kirúgottaknak nemcsak az állásuk veszett el, a jogtalanul felvett nyelvpótlékot is vissza kell fizetniük – tudta meg a HVG.

Bővebben




Több mint százezres bércsökkenés

Rosszul jártak azok a mesterpedagógusok, akik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) megszűnő pedagógiai intézeteiben dolgoztak, és nem kérték időben az áthelyezésüket. Az intézetek feladatait április 1-jétől az Oktatási Hivatalhoz (OH) rendelték, az átvett kollégák pedig kormány-tisztviselői jogviszonyban folytathatták munkájukat. A kényszerű váltás egyeseknél havi 120–150 ezres fizetéscsökkenéssel járt – írja a Magyar Nemzet.

Bővebben




Már a szlovák átlagfizetés is magasabb, mint a magyar

 Az Eurostat adatai szerint a szlovákiai átlagbér már lehagyta a magyart és a lengyelt is. Bár a fizetések szempontjából Szlovákia a régió középmezőnyébe tartozik - a nettó havi átlagbér az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat szerint tavaly 665 euró volt - a szlovák Postabank elemzése szerint a környező uniós tagországok közül ezzel sikerült megelőzni Lengyelországot és Magyarországot is. A lengyel nettó átlagbér nagyjából 30, a magyar 130 euróval marad el a szlováktól - írta a pozsonyi Új Szó.

Bővebben




Balog: mindenki juthasson versenyképes tudáshoz!

A versenyképes tudáshoz hozzáférés szélesítéséről beszélt az emberi erőforrások minisztere pénteken, amikor átadta az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) győzteseinek járó okleveleket a fővárosi Móricz Zsigmond Gimnáziumban.

Bővebben




A munkavállalási esélyekre is hatással lehet a keresztnév

A munkaerőpiacra is kihatással van a keresztnév - mondta Sik Endre a TÁRKI kutatója, aki a ritka és gyakori nevek megoszlását vizsgáló tanulmány eredményeiről számolt be. A kutató az InfoRádiónak elmondta: a fiatal korosztályban született gyermekek inkább ritkának számító keresztneveket kapnak, sőt egyre többször fordul elő, hogy televízióban szereplő személyekről nevezik el gyermekeiket a szülők.

Bővebben




Létbizonytalanság és kivándorlás

Több ezren tüntettek Budapesten délután, ezúttal a szociális ágazatban dolgozók vonultak utcára. Tisztességes bért, megbecsülést és életpályamodellt követeltek. Azt mondják: átlagkeresetük 70-80 ezer forint, aminek a duplájára lenne szükség a megélhetéshez. A szociális államtitkár a demonstráció előtt jelentette be, hogy július elsejétől bérpótlékot kapnak az ágazat dolgozói – írja az mno.hu.

Bővebben




Az ígéret nem fizetőeszköz

Borzasztó életkörülmények mellett dolgoznak, nem véletlenül elégedetlenek az elmúlt öt év kormányzati teljesítményével a szociális ágazat dolgozói - így értékelt az ágazati sztrájkbizottság ügyvivője a pénteki többezres budapesti demonstráción. A miniszterelnöknek címzett petícióban már idén béremelést, jövő januártól pedig kiszámítható életpályát követeltek a felvonulók – írja a Népszava.

Bővebben




Nincs pénz a júniusi fizetésekre?

Bizonytalannak tartja a tanárok júniusi fizetését a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete – írja az mno.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector