Startlaphoz Csatlakozz!

Jelentős a kapcsolat az ingázás és a kiégés között.

 Emiatt pedig még a munkádat is sem tudod olyan hatékonyan végezni. Kanadai kutatók 1942 – 17 és 69 év közötti – ingázó adatait elemezték egy szellemi-egészségügyi felmérés során. Mindegy volt, hogy autóval, busszal, metróval vagy kerékpárral mentek a vizsgált emberek munkába, azok a tulajdonságok, amik összekapcsolták őket: az érzelmi kiégés, a stressz, és az, hogy mennyire érezték hatékonynak magukat a munkában – olvasható a Blikk összeállításában.

Bővebben




Nyugdíjügyintézés új szervezeti formában

2015. április 1-től új elnevezéssel találkozhatunk a nyugdíjügyintézés során. Míg korábban az ilyen típusú ügyeket a megyei/fővárosi kormányhivatalok nyugdíjbiztosítási igazgatóságánál intézhettük, áprilistól a megyei kormányhivatalok családtámogatási és társadalombiztosítási főosztályait, a fővárosban a kormányhivatal nyugdíjbiztosítási főosztályát kereshetjük fel – írja az ado.hu.

Bővebben




Magyarok árasztották el Ausztriát

 Ausztriában 6,9 százalékkal nőtt az álláskeresők száma májusban az előző év azonos időszakához képest, a szakértők szerint ennek részben a Magyarországról és Szlovákiából beáramló munkaerő a magyarázata - írta kedden a Der Standard osztrák liberális lap nyomán a Figyelő.

Bővebben




Új szociális egyezmény az USA-val

Szociális biztonsági egyezményben rögzítette Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok, hogy a két ország állampolgárainak a másik államban történő munkavégzés esetén hol kell megfizetniük a társadalombiztosítási közterheket, s milyen szabályok vonatkoznak az egészségügyi, illetve a nyugdíjellátásokra – írja az adozona.hu.

Bővebben




Létszámleépítésről és bérrendezésről tárgyal a Tesco

További csoportos létszámcsökkentésről és a bérek rendezéséről tárgyal a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) a Tescóval - közölte a szakszervezet.

Bővebben




Az ártatlanság vélelme a munkahelyen

Lehet-e szankciót kiszabni a munkavállalóval szemben azért, mert büntetőeljárás alatt áll? Kétrészes cikkünkben áttekintjük, alkalmazhat-e valamilyen intézkedést a munkáltató, még mielőtt a büntetőbíróság jogerős ítéletet hozna – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Rengeteg magyar munkavállaló számláját zárolták tegnap

 Vasárnap lejárt a SZÉP kártyákra még 2013-ban átutalt juttatások felhasználási határideje. Bár pontos adatokkal még nem mindegyik kártyakibocsátó társaság rendelkezik, becsléseink szerint több száz millió forintot nem költöttek el a munkavállalók.

Bővebben




Bezárta budapesti gyárát a kólaóriás

 Budapesti gyárának bezárásával, a hazai termelés felszámolásával, a nagykereskedelemre történő fókuszálással javított árbevételén a Pepsi magyar érdekeltsége, a FÁÜ Zrt. 2014-ben. Elbocsátásokra is sor került, de a nagy rivális Coca-Cola szintén kevesebb embert foglalkoztat a tavalyelőttihez képest.

Bővebben




Éger: a működést veszélyeztető problémák vannak az egészségügyben

 Éger István szerint a mindennapi betegellátás szintjén nagyon komoly, a működést akadályozó, veszélyeztető problémák vannak, és ennek a betegellátás minősége látja kárát. A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke erről a Magyar Hírlapnak adott, a napilap keddi számában megjelent interjúban beszélt.

Bővebben




A Nemzeti Pedagógus Kar etikai kódexe

A nemzeti köznevelésről szóló törvény december végi módosítása még fel nem mérhető módon megváltoztatta a köznevelési intézményekben foglalkoztatottak helyzetét. Előírja ugyanis az állami és az önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben az Nemzeti Pedagógus Kar által elfogadott etikai kódex kötelező alkalmazását. Ugyanakkor az etikai kódex kiadása a mai napig nem történt meg. A Népszava részben közli Szüdi János oktatási szakértő erről szóló elemzését.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector