Magyar Orvosi Kamara: folytatni kell az ágazati béremelést

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) a miniszterelnökhöz fordult az egészségügy helyzetével és az ágazat jövő évre tervezett költségvetésével kapcsolatban - jelentette be a köztestület elnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Bővebben




Székely: Tényleges társadalmi kérdések kellenének

Le kell állítani a hatalmas pénzeket felemésztő Nemzeti Konzultációt, és a forrásból a valódi feladatokat kellene ellátni – jelentette ki a Lánchíd Rádióban Székely Tamás.

Bővebben




Tömegesen zárnak be a boltok a trafikrendszer miatt

Minden huszadik élelmiszerbolt bezárt tavaly – írja a KSH adataira hivatkozva a Népszabadság. A lap szerint az élelmiszerboltok tömeges bezárása mögött a 2013-ban bevezetett trafikrendszer áll.

Bővebben




Hétszáz új diplomást vesz fel a Bosch

A hazai GDP közel három százalékát termelte ki 2014-ben a Bosch Magyarország, amely a németországi anyavállalat legnagyobb külföldi érdekeltsége. A Bosch magyarországi csoportjához tartozó cégek száma a múlt évben kettővel bővült – írja a Világgazdaság.

Bővebben




BKV Fürst Közlekedési Szakszervezet: Tiltakozunk a Midibuszok kiszervezése ellen!

Nagy megdöbbenéssel értesültünk a médiából, hogy a BKK Igazgatósága 35 db. midibusz üzemeltetésére kiírt tenderen a kétes hírű Orangeways cégcsoport ?

Bővebben




Stagnált a munkanélküliség az EU-ban áprilisban

Áprilisban, akárcsak márciusban 9,7 százalékos volt a munkanélküliségi ráta a 28 tagországból álló Európai Unióban (EU) - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán.

Bővebben




2040 körül robban a nyugdíjbomba

Újabb komoly bizonyíték került nyilvánosságra a nyugdíjproblémával kapcsolatban. A kormány elkészítette a költségvetés részeként a nyugdíjalap 3 éves előrejelzését, valamint egy demográfiai kimutatást 50 évre előre. Olyan adatokat találunk benne, amely egyértelműsíti, hogy 2040-től cudar évek várnak a nyugdíjasokra. Nézzük meg, hogy mire számíthatunk! A nyugdíjrendszerről röviden  a Profitline oldalán.

Bővebben




Navracsics Tibor szerint a külföldön dolgozó nem veszett el a hazája számára

Az Európai Unió alapvető érdeke az egységes munkaerőpiac, akkor is, ha ez sérti a tagállamok érzékenységét - mondta az InfoRádiónak Navracsics Tibor EU-biztos. Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár szerint hasznos a külföldi tapasztalatszerzés, de segíteni kell a fiatalok magyarországi elhelyezkedését.

Bővebben




Ennyit ér az informatikai diploma

 Az informatikai végzettségű friss diplomások átlagosan bruttó 281 ezer forintot keresnek, a legkedvezőbb adatokat felmutató intézmény hallgatói pedig 349 ezer forintos fizetésre számíthatnak – tudta meg az eduline.hu.

Bővebben




A szabadság kiadása

Lassan hivatalosan is beköszönt a nyár, a dolgozók elkezdik tervezni az éves nyaralásukat, lázasan számolgatják hány nap szabadság jár nekik, hogy biztosítani tudják pihenésüket. Ugyanilyen elánnal készítik a nyári beosztásokat a munkáltatók is, hogy üzleti menetük ne érezze meg a nyári szabadságolásokat valamint azért, hogy üzletvitelük éves szinten a lehető legoptimálisabb legyen. De mik is pontosan a szabadság kiadásának a szabályai? Az alábbiakban részletezzük – írja a munkajog.hu.

Bővebben