Startlaphoz Csatlakozz!

Egyre több a segítségre szoruló idős ember,de egyre kevesebben kapnak ellátást

Idén már másodszor tervez szigorítást a kormány a házi segítségnyújtásban. Januártól kétszer olyan elesettnek kell lennie a jelentkezőnek, hogy kimehessen hozzá a szakképzett gondozó, a most parlament előtt lévő módosítás pedig eltörli az ingyenes ellátás lehetőségét az idős emberek számára – tudta meg a Népszava.

Bővebben




Több ágazatban is vállalhatnak idénymunkát a közfoglalkoztatottak

A mezőgazdaságban, a feldolgozóiparban vagy akár a vendéglátásban is végezhetnek alkalmi, illetve idénymunkát a közfoglalkoztatottak, akik évi 120 nap fizetés nélküli szabadságot kaphatnak. Erről Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára beszélt az M1 aktuális csatornán pénteken.

Bővebben




Végleg elmennek, vagy visszajönnek a külföldre költözők?

 350 ezer olyan magyar él szerte a világban, akik 1989 után hagyták el az országot. Más számok és becslések szerint több mint 600 ezer ember ment el. Túlnyomó többségük egy évnél régebben él külföldön, de csak minden negyedik gondolja azt, hogy soha nem jön vissza. Tényleg visszajönnek? És valóban mindenki elmegy, aki teheti? Az uniós SEEMIG kivándorláskutatás adatai szerint a kivándorlók legalább 81%-a, azaz legalább 343 ezer ember él több mint egy éve Magyarországon kívül. A távozók 80 százaléka 50 évesnél fiatalabb. Főként az EU tagállamaiban, azon belül is az Egyesült Királyságban, Németországban és Ausztriában élnek, 85 százalékuk dolgozik – írja a vs.hu.

Bővebben




Már tányérra sem futja az önkormányzatoknak

Csaknem háromezer településen nincs érdemlegesen saját szabadon felhasználható forrás – véli a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ), amely a jövő évi költségvetési tervezetet véleményezte. Sok helyen tányérra se futja, miközben a kormány ingyenessé tette a gyermekétkeztetést.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector