Startlaphoz Csatlakozz!

A kéményseprők írásos garanciát kérnek a kormánytól foglalkoztatásukra, tisztességes bérezésükre

A kéményseprők írásos garanciát kérnek a kormánytól foglalkoztatásukra és tisztességes bérezésükre, ezért demonstrált a Kéményseprők Országos Szakszervezete (KOSZ) hétfőn Budapesten a Kossuth téren.

Bővebben




Czomba: itthon kellene tartani a fiatalokat

Több, mint nyolcszázan jelentkeztek már a külföldön élő magyarok hazacsábítását célzó „Gyere haza fiatal!” elnevezésű programra. Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár az ATV Startban elmondta, jelenleg több, mint hétszáz olyan munkahely van, ahol kifejezetten a külföldről hazatért fiataloknak szeretnének munkát biztosítani.
 

Bővebben




Kéményseprők demonstrálnak az Országháznál

A Kéményseprők Országos Szakszervezete (KOSZ) figyelemfelhívó demonstrációjának résztvevői a Parlament előtti Kossuth téren.

Bővebben




A nyugdíjas emberek többségének részmunkaidőben kell dolgozniuk

A nyugdíjjogosultsági kor elérése után az emberek többségének részmunkaidőben kell dolgozniuk egy brit felmérés szerint, amit a Biztosítási Szemle idéz.

Bővebben




Káoszt okozott a Balatonnál a vasárnapi zárva tartás

Kaotikus állapotok uralkodtak a Balaton térségében az idei szezon első kánikulai vasárnapján: a bezárt üzletek előtt dühös turisták ezrei fordultak sarkon és illették a legkülönfélébb jelzőkkel a vasárnapi zárva tartást kitaláló kormánypártokat – olvasható a Népszavában.

Bővebben




PDSZ: a szakképzés átalakításával csökkenni fog a gimnáziumi képzések száma

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint a szakképzés nemzetgazdasági tárcához kerülésével, a profiltisztítással jelentősen csökkenni fog a jövőben a gimnázium képzések száma, és sok pedagógusnak kell majd új állást keresnie. Mendrey László, a PDSZ elnöke erről hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón beszélt.

Bővebben




Jóllét szempontjából az utolsók között vagyunk a tagállamok között

Dicséretes, hogy a magyar kormány elszánt a hiánycsökkentésben, ám ez leginkább szociális kiadásokat és az oktatást érintette. A közoktatásra relatíve keveset költ Magyarország, ami még rossz hatással lehet a hosszú távú gazdasági kilátásokra - áll OECD Magyarországról szóló átfogó elemzésében. Eszerint a jóllét általános szintje a tagállamok között a legalacsonyabbak között van Magyarországon.

Bővebben




Főnök és kezdő ugyanannyit kap

Július elejétől 151 ezer forintos támogatást kaphatnak a rezidensi ösztöndíjból kikerülő szakorvosok, hogy ne csökkenjen az eddigi jövedelmük, s ne menjenek külföldre. Ez azonban bérfeszültséget okozhat, mert a kezdő szakorvosok annyit fognak keresni, mint a több évtizede praktizáló főnökeik. Jú­liustól vastagabb lehet a többi szakorvos és ápoló fizetési borítékja is – írja a Népszabadság.

Bővebben




A hátrányos megkülönböztetés tilalma csak a munkaviszonyon belül értelmezhető

 Alaptalan a roma munkavállaló közvetett hátrányos megkülönböztetésre történő hivatkozása azon az alapon, hogy a létszámcsökkentés miatti felmondás folytán a származása miatt nehezebb a munkaerőpiacon való elhelyezkedése, mint másoknak – a Kúria eseti döntése az ugyvedvilag.hu oldalán.

Bővebben




Tíz szakma, amit négyszer jobban megfizetnek Németországban

Sok magyar kezd új életet külföldön, az egyik legkedveltebb úticél Németország. Megnéztük, mik a legkeresettebb szakmák, hová mehetnének tömegesen is akár a magyarok. A minimálbér 460 ezer forintnyi euró.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector