A kéményseprők írásos garanciát kérnek a kormánytól foglalkoztatásukra, tisztességes bérezésükre

A kéményseprők írásos garanciát kérnek a kormánytól foglalkoztatásukra és tisztességes bérezésükre, ezért demonstrált a Kéményseprők Országos Szakszervezete (KOSZ) hétfőn Budapesten a Kossuth téren.

Bővebben




Czomba: itthon kellene tartani a fiatalokat

Több, mint nyolcszázan jelentkeztek már a külföldön élő magyarok hazacsábítását célzó „Gyere haza fiatal!” elnevezésű programra. Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár az ATV Startban elmondta, jelenleg több, mint hétszáz olyan munkahely van, ahol kifejezetten a külföldről hazatért fiataloknak szeretnének munkát biztosítani.
 

Bővebben




Kéményseprők demonstrálnak az Országháznál

A Kéményseprők Országos Szakszervezete (KOSZ) figyelemfelhívó demonstrációjának résztvevői a Parlament előtti Kossuth téren.

Bővebben




A nyugdíjas emberek többségének részmunkaidőben kell dolgozniuk

A nyugdíjjogosultsági kor elérése után az emberek többségének részmunkaidőben kell dolgozniuk egy brit felmérés szerint, amit a Biztosítási Szemle idéz.

Bővebben




Káoszt okozott a Balatonnál a vasárnapi zárva tartás

Kaotikus állapotok uralkodtak a Balaton térségében az idei szezon első kánikulai vasárnapján: a bezárt üzletek előtt dühös turisták ezrei fordultak sarkon és illették a legkülönfélébb jelzőkkel a vasárnapi zárva tartást kitaláló kormánypártokat – olvasható a Népszavában.

Bővebben




PDSZ: a szakképzés átalakításával csökkenni fog a gimnáziumi képzések száma

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint a szakképzés nemzetgazdasági tárcához kerülésével, a profiltisztítással jelentősen csökkenni fog a jövőben a gimnázium képzések száma, és sok pedagógusnak kell majd új állást keresnie. Mendrey László, a PDSZ elnöke erről hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón beszélt.

Bővebben




Jóllét szempontjából az utolsók között vagyunk a tagállamok között

Dicséretes, hogy a magyar kormány elszánt a hiánycsökkentésben, ám ez leginkább szociális kiadásokat és az oktatást érintette. A közoktatásra relatíve keveset költ Magyarország, ami még rossz hatással lehet a hosszú távú gazdasági kilátásokra - áll OECD Magyarországról szóló átfogó elemzésében. Eszerint a jóllét általános szintje a tagállamok között a legalacsonyabbak között van Magyarországon.

Bővebben




Főnök és kezdő ugyanannyit kap

Július elejétől 151 ezer forintos támogatást kaphatnak a rezidensi ösztöndíjból kikerülő szakorvosok, hogy ne csökkenjen az eddigi jövedelmük, s ne menjenek külföldre. Ez azonban bérfeszültséget okozhat, mert a kezdő szakorvosok annyit fognak keresni, mint a több évtizede praktizáló főnökeik. Jú­liustól vastagabb lehet a többi szakorvos és ápoló fizetési borítékja is – írja a Népszabadság.

Bővebben




A hátrányos megkülönböztetés tilalma csak a munkaviszonyon belül értelmezhető

 Alaptalan a roma munkavállaló közvetett hátrányos megkülönböztetésre történő hivatkozása azon az alapon, hogy a létszámcsökkentés miatti felmondás folytán a származása miatt nehezebb a munkaerőpiacon való elhelyezkedése, mint másoknak – a Kúria eseti döntése az ugyvedvilag.hu oldalán.

Bővebben




Tíz szakma, amit négyszer jobban megfizetnek Németországban

Sok magyar kezd új életet külföldön, az egyik legkedveltebb úticél Németország. Megnéztük, mik a legkeresettebb szakmák, hová mehetnének tömegesen is akár a magyarok. A minimálbér 460 ezer forintnyi euró.

Bővebben