Startlaphoz Csatlakozz!

Közalkalmazott helyett jó a közfoglalkoztatott?

Mi is a sajtóból értesültünk arról, hogy a Klik (Klebelsberg Intézményfenntartó Központ) kb. 4500 munkavállalót alkalmaz közfoglalkoztatási jogviszonyban – mondta el a kelet.hu-nak Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. – Akkor írtam egy levelet Hanesz Józsefnek, a Klik elnökének és magyarázatot kértem arra, miért van szükség közfoglalkoztatásra az oktatási-nevelési intézményekben, s igaz-e, hogy egyes közalkalmazottakat elbocsátanak, majd visszafoglalkoztatják őket sokkal kevesebb bérért. Máig nem érkezett válasz.

Bővebben




Pénzt kérnek kollégáiknak a peadgógusok

Nyílt levélben fordult a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a települési önkormányzatokhoz, a helyi képviselőkhöz és a polgármesterekhez, arra kérve őket: vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy kapjanak 50 ezer forintos béren kívüli juttatásta pedagógusok munkáját közvetlenül segítő közalkalmazottak.

Bővebben




Ombudsmanhelyettes: az oktatás legyen esélyteremtő!

Az oktatás legyen esélyteremtő, a cél, hogy a gyerekeknek szociális, családi, etnikai helyzetüktől függetlenül legyen esélyük minél magasabbra jutni a közoktatásban - hangsúlyozta az ombudsman nemzetiségek jogainak védelmét ellátó helyettese egy szakmai rendezvényen kedden Budapesten.

Bővebben




Kevesebb dolgozó felvételét tervezik a magyar munkaadók

Az előző negyedévhez képest visszaesett a magyarországi munkaadók munkaerő-felvételi kedve, a Manpower legfrissebb előrejelzése szerint a vállalatok 11 százaléka tervez bővítést a harmadik negyedévben, míg április-júniusban még 18 százalékuk jelezte ezt.

Bővebben




Fidesz: támogatni kell az iskolaszövetkezeti munkavállalást

Támogatni és bővíteni kell az iskolaszövetkezeti munkavállalást - mondta Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Bővebben




Cégröntgen-kalauz

 Számtalan híradásban olvasható, miként nyomoznak, kutatnak – legális és/vagy jogsértő, illetve az ezek közötti szürkezónás, határeseti módszerekkel – a vállalatok a leendő, valamint jelenlegi alkalmazottaik, üzletfeleik, tárgyalópartnereik (s persze versenytársaik) után. Arról már kevesebbet lehet hallani, miszerint az információszerzés decentralizálódásának és digitalizálódásának köszönhetően már a kisember, a munkavállaló is lenyomozhatja jövőbeli (vagy jelenlegi) munkaadóját. Akár otthonról, a monitor előtt ülve is kiderítheti: fizetőképes-e a cég? Tényleg nem tud béremelést adni a főnök, vagy csak nem akar? Nem egyszerű, de valamennyi időráfordítással és odafigyeléssel hasznos információkhoz juthatunk.

Bővebben




Több ezer munkahely kerülhet veszélybe

Felére esett vissza a forgalom: ma már csak legfeljebb négymillió tonna áru fordul meg Záhonyban. Kevesebb munkáskézre van szükség – írja az mno.hu.

Bővebben




Diszkrimináló álláshirdetések

 A diszkrimináló álláshirdetésekkel teli nyomtatott és internetes sajtó az arcunkba vágja a magyar munkakultúrát, a jogbiztonság hiányát, hiába próbálják ezt szépíteni a munkáltatók. A kormány és a hatóság mintha ölbe tett kézzel figyelné bizonyos csoportok munkaerő-piaci kizárását. A tengerentúlon és most már Európa fejlett országaiban is dívó anonim kiválasztási folyamat meghonosítása távolinak tűnik, de az is csak a diszkrimináció időben való eltolását eredményezné. De akkor mi a megoldás? Dr. Sipos Márta munkajogászt, dr. Varga Judit EBH főosztályvezető helyettesét és Tüzes Imrét, a Profession.hu ügyfélszolgálati vezetőjét kérdezte a HR Portal.

Bővebben




Telítődik a határ menti munkapiac

Azt az állást adják a vendégmunkásnak, amit az osztrákok már nem szívesen vállalnának el. Így magyarként fizikai munkát könnyebb találni Ausztriában, de emiatt is egyre hosszabb idejű, napi három-öt órás ingázással kell számolni – írja a Kisalföld.

Bővebben




A rektor szerint az NKE fejlesztése a közszolgálati életpálya kialakítását szolgálja

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) államtudományi felsőoktatási intézménnyé történő átalakítása a közszolgálati életpálya kialakítását szolgálja és nem veszélyezteti más jogászképző intézmények munkáját - hangsúlyozta Patyi András, az NKE rektora az MTI-nek.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector